bbnet01 Creative Commons License 2020.06.17 0 0 62914

Ok. Tehát az a lényeg, hogy a váltakozóáramú motornak 3 kábele van. 1 fázis, 1 "eltolt" fázis (amit a kondenzátoron keresztül kap) és a null-vezeték. 

Szétszedve, az enyém ilyen volt belül:

Itt a jobb oldali vezeték a bejövő (barna+zöld = fázis +null) középen (a kék extra-szigeteléssel) a motorba köthető 3 kábel. Ha mindent lehúzol ( én az egész panelt le is csavaroztam onnan) marad ez az 5 kábeled plusz a kondenzátor (az a fekete jobbra lent).

Mivel az én kondenzátoromnak dupla be és kimeneti csatlakozása volt, így a bejövő fázist dugtam az egyik bemenetre (alul), a motorba menő barna vezetéket a másik bemenetre. Így megvan a direkt fázis a motor felé.

A kondenzátor kimenetre a narancsszínűt (kék plusz-szigetelés alatt)

A feladat még, hogy a nullvezetéket (nálam zöld bejövőt a kék motorkábellel) össze kell dugni. Mivel mindkettő "mama" saru, ezért ide kell egy közdarab.

Persze lehet "B verzió", hogy hagyod felszerelve azt a panelt és a csatlakozási pontok közül (mondjuk multimetéterrel ellenőrizve) rádugod arra a kettőre, ami amúgy is simán össze van kötve.

Nálam a zöld bejövő és a kék motorkábel amire volt dugva eredetileg.

Sajnos a végleges állapotot elfelejtettem lefényképezni.

Azt még szeretném leírni - általános figyelmeztetésképp - hogy ez csak az én szivattyúm volt. Semmi tapasztalatom és információm nincs arra vonatkozóan, hogy ez pontosan ilyen bármelyik másik szivattyúban is. De talán a megértésben segít az én példám

Így kérem, hogy csak óvatosan és csak akkor csinálja bárki, ha biztos benne. :))

Előzmény: macii97 (62908)