R!ck4 Creative Commons License 2020.05.08 0 0 72253

Sziasztok! Van egy 2014-es Transit Connect 1.6 TDCI-m, motorcsere volt, de a nagynyomású, injektorok a régiek, tehát blokk ment, blokk jött, kuplung és vezérlés volt cserélve, máshoz nem nyúltunk. 120 ezer km-nél járok, minden más tekintetben rendben van az autó.

Mindössze  három  apróság maradt, az is sajnos azért, mert motorbontás után derült ki, hogy menthetetlen a blokk, ezután keresgélés, majd végül  eltelt egy hónap, mire a szétszedésből összerakás lett, más visszaemlékezni ennyi idő után. 

 

1. Hol a helye a zárhíd környékén a légzsák érzékelő szenzorának? Fel kellene csavarozni, de most csak a zárhíd kis háromszög résébe van bedugva. 

 

2. Van-e bárkinek infója, hol kanyarodik a kábel a dudához, nincs meg a kábel, nincs duda?

 

3. Van egy P2598-as hibakódom, az  aváltozó geometria vezérlő labdájával függ ösze, vagy érzékelő, vagy más, de ez is csak úgy jön elő, hogy reggel indítom az autót, amint elérem a 2000-es fordulatot, limp mode és checklámpa, ekkor visszaveszi a töltőnyomást, lassú a gép, viszont ha 4-500m múlva leállítom és néhány másodperc múlva újraindítom, akkor  egész nap jó, checklámpa is eltűnik, tehát nem mechanikus hiba lesz, és nem a vákuumrendszer lyukas, nem a kis szelepre van rosszul rádugva az egr + turbo vákuumcsöve.  Az érdekes az, hogy ezzel a gonddal összefügg a hőmérő működése is, az elején még a 60-on áll, 4-500 m után még mindig annyi, de újraindítva már 70 körül van, tehát kileng. Igaz ez lehet  marketing hőmérő is, hátha van ötlete valakinek.

 

Előre is köszönöm!