Ruppy Creative Commons License 1999.06.21 0 0 335
Sanfe

Elég nehéz leszedni. Csavarhúzóval erosen de óvatosan. Találsz majd benne egy fémlapra ragasztott kerámia lapocskát amin egy lézer trimmelt elenálás hállózat van. A "potméter" eleje és közepe közé kötve egy termisztort. Ez a termisztor viszi odébb a karakterisztikát ha hideg a belépo levego (szélesíti az injector impulzusát...osciloscoppal mértem).

Ha katalizátoros az autód, vigyázz mert ha túldúsítod az üzemanyagot elrepülhet minden pl:katalizáto.

Ez az egész állítgatás inkább az L-Jetronicos vezérlo rendszerüeken "segít"
A motronicosoknál a lambda szonda beleszól és visszaveszi a dusítást.
Ha jól emlékszem neked 320i -d van . Ha a gyujtáselosztó a blokk oldalábol jön ki akkor Jetronicos, ha a vezérmütengely végére van felszerelve akkor Motronicos
Még talász egy bazi nagy muanyag élkereket amit egy csavaros bizbasz fikszál le, hogy el ne csavarodjon. Ha a szemed elött lessz minen magáért beszél. ELÖSZÖR JELÖLD BE AZ EREDETI BEÁLLÍTÁST azután próbából 1-2 fogat mag lazithatsz a rugón. Ha eresztettél a rugó feszességén valoszinüleg az alapjárati CO vagy az egész alapjárat el hangolódik. A lmm. házán lévo imbuszfejü bypassz csavarral uttánna lehet menni a dolgoknak és normál alapjárato lehet vele csinálni.
Ha ezzel az eljárással "dúsitottál a keveréken toljál neki egy ki elogyujtást. Egész addig amig éppen nem csörög meg és nem kezd rángatni. A gyujtást azér kell megökni mert az elogyujtás vákumcsöve a pillangón kivül a légszüro felöl van. Ha a szüro légellenálását drasztikusan csökkentetted -> az elogyujtás vákum se siet majd növekedi a megszokott ütemben, ezért jótékonyan hat ha az alap elogyujtáson egy picit növelsz. Az a lényeg ha 2000 en van a fordulat ne biccegjen ne ránduljon a motor. Egész eddig a határig vagy még egy hangyafasznyival túl.
Feltétlen cseréld ki a szurot kis légelenálásura. (bukszátol függoen lentebb irtam, hogyan) Egy kis (min 5x5cm de lehet nagyobb is) nyilást is nem árt nyitni alul.
Miden jegyezzél meg hogy volt beállítva és ha nem tetszik vissza tudjad állítani az eredetire.

Előzmény: Sanfe (332)