Andzsin-szan Creative Commons License 2020.03.02 0 0 669

Hello!

Az ilyen "nyelvtudást nem igénylő" munkák nagyon kockázatosak.A közvetítők,akik ilyen-olyan ígéretekkel csábítanak (biztos hosszútávú munka,tuti szállás,segítünk ha valami problémád adódik ) nagy része sajnos az előre elkért közvetítői díj után vagy felszívódik,vagy küld egy címet,ahol nagy valószínűleg az ő   (közvetítő) általuk hirdetett állás nem is létezik.

Igaz,sokan írták már a fórumon,hogy előre senki ne küldjön,utaljon pénzt,vagy a "sofőr"-nek aki kiviszi ne adjon több százezer forintot vagy több száz eurót.Az ilyenek,akik beugrottak futhatnak a pénzük után!

Egy rendes közvetítő SOHA nem kér pénzt előre,mivel ők abból élnek,hogy az általuk kiközvetített munkavállalók után fejpénzt kapnak,vagy közvetlenül foglalkoztatják őket külföldön.A rendes,valós,valóban tisztességesen fizető cégek olyan ritkák,mint a rózsaszín elefánt!:)

Aki kedvet érez külföldi munkavállaláshoz,ajánlom az alábbi fontos tudnivalókat:

 

- A közvetítő cég lenyomozása,céginfó,ilyen-olyan fórumokon kérdezősködés....stb

-Soha ne fizessen előre egy petákot se!

-És a legfontosabb:

-Nyelvtudás nélküli külföldi munka nem létezik!Vagy nagy átverés,lehúzás,pl. nem vagy biztosítva...

-Autó! Nem baj,ha rendelkezel autóval,így ha átvertek,azonnal van mivel hazajönni....

-Pénz! Ugye,ez a legkevesebb csóró embernek,aki akár végső elkeseredésében külföld felé veszi az irányt.Annyi pénzed mindig legyen,hogy 1-2 hónapig kitarts odakint (cirka 1000-2000 Euro),de legalább 500 Euro,ami talán a következő fizetésig kitart,ha szerencséd van.Illetve annyi pénz,hogy HAZA tudj jönni,így vagy úgy...

-NYELVTUDÁS! A legfontosabb.A munkanélküliek itthon állami támogatással ingyen tanulhatnak németül,angolul.Persze ehhez szorgalom,kitartás kell és ha külföldön sikerül is elhelyezkedni VÁR RÁD az évekig tartó nyelvtanulás,hogy minél jobban megértsd mit mondanak neked és te is minél jobban választékosabban kifejezd magad!Minél többet megértesz,annál többet akarsz majd tudni!

Előzmény: SZÖCSKE (668)