Schenouda Creative Commons License 2020.02.21 -2 4 14447

Úgy látom itt teljes sötétség van Hörbiger-elmélete körül (amit így elég kínos támadni). Úgyhogy megint adok cikket.

Hörbiger nem vallotta az üreges Föld elméletét. Valójában a két áltudományos teória hivei közt erős konfrontáció volt (ha lehet mondani, a nácik inkább, legalábbis, akik hajlottak az áltudományos tanok felé, a homorú Föld elméletét támogatták, s nem Hörbiger világjég-elméletét).

Karl Neupert 1928-ban jelentette meg könyvét, ami A korpernikuszi-világkép elleni közdelem címet viselte.

Neupert és vele hasonszőrű Peter Bender és Johannes Lang azt vallották, hogy a "világ" átmérője 12.700 km (ami a Föld átmérője is egyben). Mi egy gömb belsejében élünk, s annak közepén lebeg a naprendszer, a csillagok. Ez nyilvánvalóan hülyeség, de Hitler vagy Göring hitt Bender belső űrvilágelméletében (legalábbis egy ideig). Martin Gardner közölte a következő esetet egy háború után a könyvében, amit J. Bergier foglalt össze:

Ezenközben Göring, Himmler és Hitler jóváhagyásával expedíciót szerveznek, amely nagy titokban el is hagyja a Reichet. A kutatócsoport tagjai a radar legjobb szakértői közül valók. Az infravörös sugarakról írt munkáiról ismert Heinz Fisher doktor vezetésével a balti Rügen szigetén kötnek ki. A legtökéletesebb radarokat kapták meg. Pedig ebben az időben az ilyen készülék még rendkívül kevés, és a német védelem legsebezhetőbb pontjain található. Azokat a megfigyeléseket azonban, amelyeket a Rügen szigetén fognak végezni, nagyon fontosnak tartják a tengerészeti főparancsnokságon ahhoz a támadáshoz, amelyre Hitler minden fronton készül.

Amint megérkeznek, Fisher doktor 45 fokos szögben az égre irányítja a radarokat. Szemmel láthatóan semmi felfednivaló nincs a kitűzött irányban. Az expedíció többi tagja azt hiszi, valamilyen próbáról van szó. Nem tudják, mit várnak tőlük. Csak később fedik fel előttük a kutatás tárgyát. Elképedten tapasztalják, hogy a radarok több napon át úgy maradnak. Akkor aztán a következő tájékoztatást kapják: a Führernek jó oka van azt hinni, hogy a Föld nem domború, hanem homorú. Nem a bolygó felületén élünk, hanem a belsejében. Olyanok vagyunk, mint a bura belsejében lévő légy. Az expedíció célja ennek a ténynek a tudományos bizonyítása. Ha egyenes vonalban terjedő radarhullámokat bocsátunk ki, a gömb belsejében lévő legtávolabbi pontokról is képet tudunk alkotni. A kutatás másik célja, hogy a kibocsátott hullámok révén megtudjuk, hogyan helyezkedik el a Scapa Flow-ban horgonyzó angol flotta.”.

 

Természetesen a kísérlet eredménytelen lett! Ez a szánalmas malőr után Bendert koncentrációs táborba hurcolták, ott is halt meg. Heinz Fischer 1957-ben tevékeny részt vállalt a termonukleáris bomba megalkotásában Amerikában (szerencsére nem Hitlernek csinálta meg annó, Bender "miatt" nem is volt rá ideje).

Végül: a homorú föld elméletről egy ismertető Kónya Árpádtól A Hét 1973-as évfolyamából:

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=894A_Het_1973.jpg