HakapesziM Creative Commons License 2020.02.11 0 0 88

Üdv mindenkinek. Nem tudom merre tovább. Kb. fél éve kezdődött, puffadás, majd hasmenés. Máskor is volt már hasonló - kamionos vagyok - előfordult már, hogy benyaltam ezt - azt. Ilyenkor 3 - 4 nap, max egy hét és elmúlt. Most nem. Elkezdtem ösztönösen keveset enni - ha nincs miből, akkor nem fosok, mondván - illetőleg csak banán, alma, rizs stb. De nem lett lényegesen jobb. Amúgy ez csak pár napig volt, az a klasszikus, tíz - percenként - rohanok - a budira - hasmenés, inkább csak az inger maradt, főleg stresszes helyzetekben, pl. forgalmi dugó, ugyan, most mi lesz, ha itt jön rám a szapora? 
Hazamentem, mondom kivizsgáltatom magam. Maszek doki, ami kell, vérkép: semmi súlyos. Zsírmáj, pár milliméteres epekő. Eddig jó. Aztán újra hasmenés, már otthon, most már vér is benne, láz, hat hét alatt tíz kiló fogyás, 44 éves vagyok, ennek a fele sem tréfa, irány a béltükrözés! Semmi végzetes, gyulladás, ödéma, de fekély nincs, valószínű fertőzés, de az IBD sem zárható ki. Leb.szás, előbb tenyésztést kellett volna csinálni! OK, doki, fizettem érte 66 ezer pénzt, tudni akartam, nem rák - e. Ha úri kedvem úgy hozza, minden héten csináltatok egy kolonoszkópiát. Mintha akkora élmény lenne. Utána tenyésztés: bingo, campylobakter! Na ugye, így a doki, akkor antibiotikum! Beszedem, javulgat - javulgat, de nem az igazi. Kéne menni laktóz tesztre, de rövidre zárom: laktózmentes cuccokat fogyasztok. Amúgy magamtól is érzem, hogy a tejtermékektől felfúvódom mint tehén a lucernától és megy a hasam.
Ez volt októberben, utána némileg jobb, 4 - 5 kilót visszaszedtem - nem mintha nem fért volna rám némi fogyás, most vagyok 103 - 105, 110 - ről indultam. Már azt hittem vége. De nincs vége.
Olyan kéthetes ciklusaim vannak. Két hétig semmi, eszem - iszom, mulatok, napi egyszeri széklet. Ja, a szeszt nem vetem meg, de a rövidből visszavettem, azt érzem, hogy nem jó. Próbáltam teljes absztinenciát is, de nem volt lényegesen jobb, úgyhogy feladtam.
Két hét után diszkomfortérzés, lágy széklet, nem olyan rossz mint az elején, de már nagyon unom. Vannak ételek, amiket már kirostáltam, pl. virsli, akármilyen fajta, meghajt, mint Singer a varrógépet. Tészta, rizs, hajdina oké, erőset feladtam, pedig imádom, savanyúság dettó. Cralex tabletta ilyenkor, azzal nagyjából megvagyok. Ez tart megint 5 - 7 napig, utána megint normális széklet. Étvágyam jó, folyton ennék, de nem merek nagyon bekajálni, mert mi van, ha? Karácsonyi ünnepek, megviselt, ilyenkor mindenki zabál, fogyott az Unicum is főzőcskézés közben, de utána kis diéta - jobb lett. 
Januárban aztán egy egzotikus helyen teleltünk 11 napot, tengeri herkentyük, gyümölcsök, sör, rövid, meg sem kottyant, tán egyszer volt gond, de akkor benéztem egy tejes sütit.
Most dolgozom, de megint tekeri valami a hasam. És mindig derékájdalommal együtt jelentkezik. Elegem van már. Naponta áldanám a nevét, aki jönne egy használható ötlettel!