nagykunsági Creative Commons License 2020.02.03 0 0 36825

Talán ha figyelmesen olvasnál, meg meg is tudnád érteni azt, amit olvasol, akkor nem írnál hülyeségeket. 

Nekem egy kombi gázkazánom van átfolyós rendszerű. Ha megnyitom a csapot, folyik a víz a kazán bekapcsol és melegíti a vizet. Érted?

Persze csak akkor ha én is azt szeretném. 

Mert nálam a HMV rendszerben van. 

Anno ezt is leírtam, de hát te nem tudsz értőn olvasni. 

Van egy napkollektoros rendszerem, egy 200 literes 1 hőcserélős indirekt tárolóval. Ezt melegíti a nap.

Ebbe építettem bele egy másik hőcserélőt, amit meg rákötöttem a vegyeskazánra. Így fűtési szezonban ha fával fűtök a vegyeskazán csinálja a melegvizet. 

Mikor felkerült az új gázkazán akkor úgy kötöttem, hogy hideg víz, indirekt tároló, gázkazán. És egy elkerülő ág. 

Tehát ha van az indirekt tárolóban elég meleg víz, akkor az egyből megy a felhasznális helyre. Ha nincs akkor az indirekt tárolóból megy a KOMBI gázkazánba, és az rámelegít. Általában nem szokott az indirekt tárolóban 30 fok alatti víz lenni. 

Tavasztól őszig  szinte az összes melegvíz igényünket ellátja a napkollektor. Erre a 6 hónapra szoktam elfogyasztani 8-10 m3 gázt. /azért mikor 2 napig esik az eső be kell segíteni gázkazánnal. 

De mivel az egész rendszerbe van kötve, és a rendszert képezi egy 1200 literes puffer is, így ha elmegyünk nyaralni, csak átállítom a vezérlést hűtésre, fűtés helyett, így nem kell letakarni a napkollektort, az indirekt tárolóból átteszem a meleget a pufferba. 

ÉRTED?????????

Na most az ősszel a szomszédom felszerelt egy gázkazánt. Ez is KOMBI!. Tudod , átfolyós rendszerű. Mivel a műhyelbe rakatta a gázkazánt, és elég messze van a lakás, meg van vegyes rendszere egy 3500 literes pufferral, így a legjobb megoldás az volt, hogy a gázkazánt rákössük a puffer felső harmadára, egy külön vezérléssel, így mindent ugyanúgy tud tovább fűteni, mint eddig. Van a lakás radiátor és padlófűtés, van a műhely radiátor fűtés, és a pufferra rá van kötve egy Hajdú 200 literes 1 hőcserélős villanybojler. Vegyeskazánnak fűt, akkor van melegvíz. A pufferből veszi ki, egy szivattyúval ami meg van vezérelve. De nyáron vagy villany van, vagy fűteni kell a puffert, hogy legyen melegvíz. Így a villanybojler hőcserélőjét rákötöttük a KOMBI gázkazán HMV ágára. Ha kell HMV-t csinálni, vezérlés indítja a keringetőt, kazán érzékeli, hogy folyik a víz, és átvált HMV készítésre. Ilyen egyszerű.  ÉRTED MÁR??????

Ja és az egész nyitott rendszeren van :)

Egyébb kérdés??

Okítsalak még? 

DE. Azért nézd már meg mire mit írok. Betettél egy idézetet tőlem. Azt nem azért írtam mert nálam az van, hanem éppen azt kérdezték, hogy lehet úgy HMV-t csinálni gázkazánnal, hogy nem átfolyós. Csak arra írtam a logikát. 

Az a baj, hogy leszarod az előzményeket , kiragadsz egy hozzászólást, oszt azt se tudod mire minek írták. Ovass már figyelmesebben. Tudod általános iskola alsó tagozat!!!!

Előzmény: Sony Black (36819)