erikanyu Creative Commons License 2020.01.25 -2 0 1612

Szia!

Először jártam Athénban, de frissek az élmények talán pár dologban tudok segíteni.

A 3 napos metrójegy jó ötlet, főleg ha azzal jöttök be a központba. Mi az x95-es jöttünk nagyon kevesen voltak a buszon. Amiket írsz mind gyalogosan megközelíthető, kivétel a tengerpart, de ide meg lejutsz a metróval. A siklóra nem érvényes a bérlet retur jegy 7,5 euró. Késő estig jár télen is, mi is este voltunk, csodás a kilátás. Ha javasolhatom érdemesebb az Akropolisz múzeumot megnézni előbb, és utáni felmenni az Akropoliszra. Jobban be lehet utána azonosítani az épületeket a hegyen. Múzeumi belépő 5 euró. 

Éttermet nem tudok ajánlani azt majd a többiek, mi mindig kint ettünk, de mindenhol finom volt a gyrosz.

A tengerparthoz rakok fel egy téképet. A végállomás a teherszállító hajókhoz visz, mi ott is sétáltunk, mert érdekelte a férjemet. Egy 20 perces sétával elérhető a Marina kikötő a túloldalon,nem kell megijedni az emelkedős utcától nem vészes. Itt is lehet étteremben enni, mi már siettünk a repülőhőz azért nem ültünk be. A jachtok nagyon klasszak. 

Nem tudom mit szeretnétek megnézni az Akropoliszt csak, vagy kombinált jeggyel az összes látnivalót? Ha csak az Akropoliszt akkor az megy egy nap alatt a múzeummal, de ha a kombinált jegyet veszitek akkor az összes látnivalóhoz kell legalább 2 nap.



Előzmény: Marci14 (1611)