Marci14 Creative Commons License 2020.01.25 -2 0 1611

Sziasztok!

 

Mi február 6-án utazunk Athénba, 9-én jövünk vissza. Nagyon várom már, egyrészt még én se jártam ott, másrészt szüleim számára ez lesz az első repülős utazás, és először sikerül őket messzebb vinni Horvátországnál. :) 

 

Nagyjából próbáltam ki találni a menetrendet, akik nálam rutinosabb Athénba-járok, kérem erősítsék meg, hogy ez reális, teljesíthető, vagy esetleg túl sok mindent szeretnék.

 

Február 6: dél körül érkezünk, szerintem rögtön meg is vesszük a 3 napos, 22 eurós jegyet, és metroval irány a Sytagma tér. Onnan a google szerint kb 1,5 kilométerre van a szállásunk, ami a Razikotzika utcában van, ha minden igaz (airbnbn szállás). Szerintem a fő látnivalók bejárhatóak gyalogosan is, nem? Lényegében első nap délutánjára a nemzeti kertet gondolnám megnézni, a fő teret, és a belvárost. Este talán a Lükabéttosz-hegy lehetne érdekes, nem tudom, hogy a libegő ami ott van, az használható a 3 napos bérlettel, vagy külön kell rá jegyet venni? 

 

Február 7: Erre a napra gondolnám a "kötelező" programokat, Akropolisz, Akropolisz Múzeum, reggeltől estig szerintem ez elég program. 


Február 8: Mindenképpen megnéznénk a piacot, illetve a tengerpartra is kimennénk, nem tudom, hogy a tengerpart melyik részét ajánljátok megtekintésre? 

 

Február 9, reggeli órákban irány haza.

 

Szerintetek ez így teljesíthető? Van bármi olyan látnivaló, amiről nem írtam, de érdemes megnézni? Tudtok esetleg jó, helyi éttermeket/kávézókat ajánlani? Minden segítséget köszönök előre is! :)