kesztió Creative Commons License 2020.01.24 -1 0 107016

Hét sajnos ördögöd van, EZEK TÉNYLEG PONT ENNYIRE HÜLYÉK.

 

„This device must have a ground because the switch needs it so that it can charge the capacitors in order to throw the relay.”

 

Mivelhogy megrendeltem már, most kellene a segítséged. Az, hogy földet húzzak a dobozokba, nekem nem nagy ügy, ugyanis pillanatnyilag egészen pontosan 0%-ban van készen a hálózat, magyarán még egy árva drót sincs még sehol behúzva a falba (még a padlófűtésre sincs ráöntve az aljzatkiegyenlítő. Tehát ezzel nem lenne baj. az FI relés dolog ütött szeget a fejemben.

 

Nem tudom, Magyarországon hogy van, de én nem emlékszem az egyetemről, hogy nálunk, Romániában valamiféle aktív védelmi rendszert tennének a föld fele: van egy biztosíték a null és a terhelés között, valamint a fázis és a terhelés között is, valamint van egy fő biztosíték a fázison (jellemzően 25 Amperes) , ahol bejön a házba az áram s annyi. A földelésen nincs semmi. (De ez jó régen volt, nem a szakmában dolgozom, semmire sem emlékszem már.) A földelés így tudtommal mindössze annyiról szól, hogy a ház körül a földbe jó sok vascölöpöt levernek jó mélyre, hogy minél kisebb legyen az ellenállás a föld felé. Így ha egy eszköz fémburkolata feszültséget kap, akkor a biztosítékot verje ki még jóval azelőtt, hogy az érintésvédelmi veszély fennálljon. De itt 10+ Amperekről beszélünk, nem pár milliamperről, amivel egy vezérlőelektronika vacak tárolókondenzátorát feltöltik. 

 

Tehát egyelőre nem látom be, hogy a plusz egy sárga-zöld földelési drót felhúzását leszámítva milyen plusz problémát jelenthetne számomra ez a rendszer. Még akkor is, ha szarul van megtervezve és a vezérlés képes akár 100 milliampert is felvenni a föld felől.

 

Segítenél akkor, légyszi?

Előzmény: tfe_tng (106976)