ka_TARZI_s Creative Commons License 2019.12.19 -1 1 60805

Akkor értékelném a filmet. Ehhez egy hasonlattal képzeljük magunkat a 86-os foci vb-re.

A TFA a vébé előtti mondjuk két év, ahol a válogatott többször is figyelemreméltó eredményeket ért el komoly csapatok ellen.

A TLJ pedig a Magyar-Szovjet meccs első 80 perce. Ami alatt a szovjetek 6-ot pakoltak be.

A TROS pedig egy alternatív utolsó 10 perc + a hosszabbítás, ahol mondjuk 6:3-ra szépítettünk, hogy mégse nézzel ki olyan rosszul a dolog.

Skywalker kora (spoilermentesen)

Az Ep8 után, már amikor tudott volt, hogy JJ kapta az Ep9-et írtam, hogy nem számítok tőle csodákra, csak némi kármentésre. Ezt megtette.

Az Ep9 nem jó film, és nem jó SW film, vannak olyan pillanatai, húzásai, amiknél a fejemet fogtam, van benne sok klisé is, de ilyen Ep8 után nem hiszem, hogy ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni.

Fanszervízből van bőven, tele van easter eggekkel, néha akkorákkal mintegy ház, némelyik ezek közül kifejezetten jól működik.

A TLJ-hez képest szerintem nem tapossa meg jobban az OT-t, sőt, a TLJ-hez képest még rehabilitálja is Luke-ot.

Van benne pár megható jelenet/pillanat is és pár jó poén is.

A látvány persze profi munka, de az az összes DW filmben az volt, viszont olyan túlzottan emlékezetes jelenet - mint a TLJ-nél a tróntermi, vagy a TFA-nál a fénykardozás a havas erdőben -- nincs.

Az új karakterek nem túl jelentősek, de legalább nem is idegesítőek.

Nem fogom sokszor újranézni, de nem is utálom, mint a TLJ-t. Nem ez lett a legrosszabb SW film.

Összességében jobb, mint amit a leak alapján vártam, mondjuk legyen egy 6,5/10.

Az egyértelmű, hogy ha JJ-t engedik mindhárom részhez, egy sokkal jobb ST-t kaptunk volna.

Lehet, hogy ha úgy alakul a következő két hetem mozi lesz belőle, de semmi elővételes/foglalásos dolog.