judit.l Creative Commons License 2019.12.16 0 0 832

A KÖBE-vel kapcsolatosan szeretném megosztani, hogy jártam, hogy mással ne történjen meg:

Az akkor vásárolt autómra 2019 decemberében alkuszon keresztül kötöttem a kötelezőt. A01-be kerültem, amit csak most ( a jövő évi szerződés megkapásakor) jutott eszembe, h az alkusz nem módosíttatott B10-e (bár kértem, de aztán, az az igazság, elfelejtkeztem a dologról). Tettem egy próbát, hátha ennyi idő múlva is sikerül. Hát, sikerült, így most kb. dupla díjat kell fizessek.

Tudom, mi a károkozói pótdíj, utánaolvastam, h 3-5 évig számolják fel a biztosítók, így nyugodt voltam, hiszen 2008. márciusában volt olyan balesetem az előző autómmal, amit a kötelezőm fizetett. A KÖBÉNÉL VISZONT NINCS IDŐKORLÁT, tehát ha valaki az előző autójával bármikor kötelezőn keresztül fizetett kárt okozott, vagy tudomásul veszi, h A01-ből indul, vagy fizeti a nem kevés károkozói pótdíjat, nekem ezzel majdnem a duplájára nőtt az éves díjam, amit most sürgősen be is kell, h fizessek, hiszen az is felmerült bennem, h -mivel az 'új' tarifa szerint díjelmaradásom van erre az évre-, él-e még vajon a biztosításom. 

Az ügyfélszolgálat erre a kérdésre többszöri levelemre sem válaszolt, miként arra a kérdésemre sem, h nem lett volna-e jobb üzletpolitika, ha figyelmezettnek erre a dologra, és maradok a lentebbi fokozaton náluk, vagy jövőre -ezek után természetesen- biztosítót váltok.