bonnita Creative Commons License 2019.11.12 -2 1 27188

Sziasztok, ma jöttem haza Rómából egy csoporttal.  Szerencsére jobb idő volt mint amit az il meteo jósolt, de azért szakadó esőben sem volt hiány. Beszámolót nem írok, csak a szokásos köröket futottuk Rómában. Vasárnap Tivoli, Villa d'Este a csoport egy részével. 

-A múltkor panaszkodtam a Carlo Mentára, annyiban változott a helyzet, hogy a kaja most kiváló volt, a kiszolgálás csapnivaló.

( ez azért javuló tendencia )

-Sajnos egyik útitársunkat kirabolták a 40-es buszon a szemem láttára, persze egyben volt minden a tárcájában, telefon négy bankkártya, igazolványok, készpénz. Utána rendőrség, eset leírása stb stb, Magyar Nagykövetség, 5 napig érvényes útlevél.

Természetesen nem az áldozatot hibáztatom, de kb ezerszer mondtam el én is, a helyi idegenvezőnk is, hogy ne cipeljük az iratainkat, úgy tartsuk a táskánkat, hogy ne lehessen belenyúlni stb stb.

-Vatikáni Múzeumok. Elképesztő a tömeg, ez így nem működhet sokáig, millió ember semmit nem lehet látni, tolongás

mindenhol, élvezhetetlen. Alig lehetett a csoportot egyben tartani, mostanában be nem teszem a lábam. A kápolnából a bazilikába átjárónál őr, és szigorúan veszik a létszámot ha áthalad a csoport.