Nesty Creative Commons License 2019.11.01 0 0 505

Mi úgy indultunk neki Moszkvának, hogy őszi szünet környékére kerestünk jó árú jegyet és mikor megláttam a DEB-VKO járatot akkor arra gondolva, hogy Moszkvába is el kell egyszer menni, gyorsan lefoglaltuk. Utána jöttünk rá, hogy vízumköteles, problémás, de hát legalább egyszer látni kell... Elég sok információt össze kellett szedni, ebben pedig ez a fórum nagyon sokat segített. Köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólásokat és kiemelném közülük Tuzorke bejegyzéseit.

 

Néhány gyakorlati tapasztalat:

- Nem kell félni a repülőtérről a városba tömegközlekedéssel való bejutástól, simán ment.

- 1,3 napos korlátlan bérletek vannak, 7 napos nincs amit olvastam, ez korábban lehetett.

- Én úgy számoltam, hogy napi 4-5 utazás esetén inkább nem problémázom a Trojka feltöltéssel és a végén való visszaváltással, megvettük a sima bérletet.

- Fizetni néhány kivételtől mindenütt Revolut kártyát használtunk, a kivételek kp-s helyek voltak.

- Eleinte használtam a Yandex Maps-et és Google Maps-et is, majd pár nap múlva már csak a google-t használtam, mellette ha nem metrón utaztunk, akkor megnéztem A Yandex Transit-on mikor érkezik a busz (ez budapesti BKK-s futár app-nak felel meg)

- 2-3 nap után már a Yandex Metro app sem kell, el lehet igazodni a táblákon való kiírásokon.

- Google Translate-re letöltve offline az orosz nyelvet, fényképező módban is érdemes használni, sokszor segített.

 

Ha valakinek hamarosan aktuális, akkor az alábbiakat ajánlom fel:

- Van 5db 1 útra szóló jegyem (VKO-n vettem a 911-es buszon, de nem érvényesítettem elvileg, nem is tudtam, hogy kellene csak lobogtattam az ellenőr felé és szerencsém is volt mert megelégedett ennyivel mivel tömeg volt a buszon :) ).

 - Tele2 400 rubelbe kerülő csomagját vettem amiben 15 GB forgalom van (200RUB a 2GB-os). 2019.11.22-ig érvényes, van még rajta 13GB forgalom).