M4NTR4 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 3725

Hali bekapcsolódom, ha nem gond :) 

 

"Hipós vízzel lekezeled

Amit a boltban kapsz csak 70% víz 30%hípó keveréke némi illatszerrel megspékelve :) 250% haszon :D mi 50%-50%-ban kevertük be a vizet hipóval! Kicsit büdi volt, de 1 nap szellőztetés és már nem is lehet érezni :) 

 

 "25 cm -es falra min.  10 , de inkább 15 cm -es hőszigetelés kell."

Ha egyszer oda kerül a sor szigetelésre lehet plusz szigetelést rakni :) Építőanyag kereskedésben dolgozom pl a napokban 46cm-es rögzítő dűbelt adtam el pont ilyen projektre! 

 

"A födémen az a 10 cm -es salak is kevés."

Ide mindenképpen egy 10 cm vastag üveggyapotot rakni kell! Észre lehet venni és szerintem ár érték arányban nem drága. 700ft/m2 és csak simán le kell teríteni, hogy mindent fedjen le!

 

"Az ilyen házakat a múltban meszelték"

 

A diszperzit a nem páraáteresztő :( Ha egy mészfestéket kensz fel a diszperzitre az attól még nem lesz páraáteresztő mivel alatta ott a diszperzit. Itt vakolatig kaparni kétszer glettelni csiszolni és meszelni, ha látható eredményt akar látni az ember :) nekünk 30-as porotherm téglák a falak azon van 8 cm eps (polisztirol) a födémen 10 cm gyapot és diszperzit mindenhol, de a sarkok penészesedtek télen. Kicsit kutakodtam és a hőszigetelésen is lehetne javítani, de a szellőztetés csodákra képes a ruhákból kiszálló párát ki kell engedni, ha már egyszer lezárta az ember a falakat. Pár 1000-ft ért lehet venni pára érzékelés órát és azon lehet nézni mennyire ideális a páratartalom. Én perfekt a részben szigetelt történetben nem bízom, illetve ez a fa keretes történetre sincs szükség pláne a fóliára mert azt meg csak az egerek fogják szétrágni. 

Előzmény: Trockos (3724)