Törölt nick Creative Commons License 2019.08.27 0 0 102157

Nem láttam én még vascsövet ami ne lett volna valamiféle földelés, még ha tilos, életveszélyes és ezért totál szabálytalan is rákötni...de panelban az egész épület egy nagy vasháló, és az is "földelés"....

 

Villámhárítóra aki bármit köt, az nem szabályszegő vagy veszélyeztető, hanem simán nem épeszű.

Ha pedig tudottan el van rothadva és úgy van hagyva, akkor a felelősnek(házközösségnek, közösképviseletnek) is annyi esze van, mint egy zsák szaros zokniak.

 

Általában lakáson belüli "ultimate érv" a "nehogy szerelni kelljen" ügyében a "de most volt festve", nem mintha néhány exra mintát, méregdrága tapétát, spéci színt kivéve ne lenne pont egy tiszta friss festést szinminta alapján szépen finoman bejavítható...a vezetékent okosan elvezetve.

 

A két piros közül az egyik vékonyabb a megszüntetett (na vajon mért? :D ) közösítés lehet, ahol még az óra után újra összekötögették a nullát a védőfölddel.

 

A főelosztót nyomatékosan nem javaslom, mert nem tűnik úgy, hogy érted mennyire súlyosak bizonyos dolgok, plusz nem is tudom mit szeretnl ott látni és érteni, de  lelked rajta.

 

Az biztos, ott is "csak 400V" van, de nem háztartási áramerősséget tud, ott egy zárlat, az megvakulás, összeégés, megnyomorodás, emberi roncsként élés, és ha bármi történik, miután te ott illetéktelenül akármit kaparásztál, simán elő is vehetnek, még pluszba.

Még akkor is, ha semmi köze semmihez a dolognak.

 

Előzmény: Csuklósbusz (102154)