Törölt nick Creative Commons License 2019.08.27 0 0 102155

Ami a házban van, a mérő előtt, az a ház felelőssége...feladata...tulajdona(!)...volt már erről hónapos agyveretés a topikban, nem hiányzik.... mert akkor veheted rá a közgyűlést szerelő kihívására, felújítások, javítások megrendelésére...csak mert "neked nem tetszik az áram"...stb...cirkusz....semmit nem értő közösképviselő, ellenséges tulajdonosok, határozatképtelen közgyűlések, hümmögő, 10percet ott töltő vagyont számlázó "kincstári szagemberek"..stb,stb

 

Ami a mérő mögötti X méter huzal, azt már a "tied", te  feladatod, felelősséged...sajnos...de! nem férsz hozzá a mérő mögötti részhez a lombák miatt, tehát ez meg drága játék, ha ott rossz.

Nehéz bizonyítani, és regszerelőt kell hívnod a javításhoz, aki majd leszedi, újraplombálja, stb....., ami drága lesz, pláne ha beleakadsz valami kocka agyú okostojásba, aki lóvét szimatol, és mindenáron áthelyezi, mérőhely szabványosítani akar, stb,stb vaskos sokszázezerek, ++félmilliók repkednek akár ilyenkor,.....

 

Tehát NAGYON bízzál benne ,hogy csak a lakásod xar. Amit simán újraszereltetsz akár számla nélkül, akár csak részlegesen, minden nélkül okosba', egy "utcai mezítlábassal", és probléma megoldva..

 

Tegyük fel (nem tudhatom)valahol rákötöttek a vasvázra vagy a vízcsőre. Namost a nulla is "pont oda megy", egy "más úton", mérőn, vezetéken, nullasínen át a közösítési pontba, ahol szét van választva a nulla és a védővezető. Valahol lent az alagsorban pl, nem is okvetlen az elosztó helyiségen belül.

Nem megmondható, mikor van kicsit jobb elenállása a "kalóz" áramútnak, és mikor folyik több áram amerre kell.

 

Ettől még a szabályos nulla vezeték nem "xar" feltétlenül, néha sokkal egyszerűbb átszaladni az úron keresztbe, mint elmenni a zebráig..

 

Az meg érthető, hogy a lakásban "visszafelé" folyó összes "null" áram, vagy annak egy része, erősen túlterheli a néhány fogyasztóra, konnektorra méretezett eleve trágya sodrott alu kötéseket. Btw ez egyben egy szakembernek már komoly "nyomot" is jelent, merrefelé lehet az az illegális "leföldelés", mely szobában, helyiségben, dobozok, kötések körül kell "nézelődni".

 

 

Előzmény: Csuklósbusz (102151)