Csuklósbusz Creative Commons License 2019.08.27 -1 0 102154

Csőre nem tudtak mert sem a víz sem a gáz nem földelt. Gyárilag így lett átadva az épület, így van még mindig.

 

 

De mivelhogy emeleten is vagyunk ahol a legerősebb, legkönnyebb és legrövidebb út az áramnak a villanyórából kijövő nulla, de ha mégsem arra megy az azt jelenti hogy valszeg tényleg kontakthibás a nulla ami még nem égett ki végleg.


Mert víz, gázcső kizárva, villámhárító elrohadt, az is kizárva, minden más meg, pl ha meg a szomszédból egy átkötésből stb jönne az hosszabb és nagyobb ellenállású út lenne mint a villanyórán keresztül tehát nem arra menne a teljes bojleráram.

 

 

Festés után vagyunk tehát a régi nem lesz kivésve, világításnak megszeretném tartani.  Földet ha be sem kötjük akkor a FI sem fog lemenni, csak akkor ha tényleg testzárlatos, szomszéd felé átkötés stb van.

A terv az hogy falonkívüli csatornában új vezeték a bojlerhez, mosógéphez meg minden szobába egy konnektor ami bír mindent. A világítás (csillárok, UFO lámpák)  meg maradnának az eredetin valami kis biztosítékkal. 

Így a lakást sem kell szétvésni, a lekapcsolt csillártól meg kigyulladni sem fogok de az ÁVK meg védeni fog akkor is ha a nullát bontó villanykapcsolóval lekapcsolt csillárban izzót cserélek...
Persze eredetiről konnektorok lekötve lesznek majd. 


A méretlen bejövőt meg nem piszkálni akarom, csak szemrevételezni hogy nincs-e elégve a nullám illetve miért van két piros bejövő vezetékem... 

Mért főelosztó buzeráláshoz bizony jó tudni mi jön be a méretlenen is, mi hol van már összekötve.

Előzmény: Törölt nick (102127)