Csuklósbusz Creative Commons License 2019.08.27 -1 0 102151

Teljesen sötét??

Azért szerintem sok papírral rendelkező szerelő elhasalt volna a feladványomon ha hívok egy párat. 

 

Pl kiégnek, melegszenek a kötődobozok?   Hát nem tudom hánynak jutott volna eszébe az esetleges nullaszakadás föld-nulla összekötéssel a házban...

 

http://szaki-vill.hu/kisokos.html

 

" Egy kedves ismerősömnél elkezdett a vízcsap és a zuhanyrózsa rázni. Mivel a közelbe ismerős villanyszerelő lakott, neki szóltak a problémáról. A villanyszerelő kolléga szerint a rázás abból adódik, hogy a kád nincs fémes vezetővel összekötve a bejövő vízcső hálózattal, ezért a jó zománcos kád peremébe lyukat fúrt, csavart tett bele és vezetékkel összekötötte a csap alatti vízcsővel, és ezt rendben lévőnek találva távozott. "

Naugye, ennyit a sötét emberekről, akinek még papírja is van róla... 

 

De visszatérve az eredeti kérdésre. Kijönne egy szaki, persze én lennék a sötét hisz van nulla. Megy róla a bojler meg a vízforraló is egyszerre, ugye hogy nincs az megszakadva... ne okoskodjak csak a belső hálózatom a szar. 

 

 

Ja csak éppen egy kicsit kontaktos az a nulla, aztán mikor éppen megakar szakadni ahelyett inkább a könnyebb utat választja a védőföldön keresztül az áram.


Tegyük fel a szomszéd belefúrt fúrógéppel, észre se vette, meg én sem hisz néha van kontakt néha meg nincs de akkor átveszi a védővezető.

Te mint szerelő ha kijönnél hozzám mit látnál?  Óra alatt jó, betápnál jó, mérve jó.  Az ügyfél a hülye nyilván... 


De van köztünk regszerelő?  Régebben a nullát a mérők alatt hogy osztották el a vezérelt és a nappali között?

Mert újabban a nullát meg sem szakítják, csak leágazón kap a mérő nullát elvileg.  

Előzmény: Törölt nick (102133)