Törölt nick Creative Commons License 2019.08.22 -1 1 149201

Nem szeretem az őnfényezős, mosdatós embereket.

Kénytelen vagyok kicsit egyértelműbben fogalmazni, mert úgy látom azt gondolod, hogy én és sok más kollégám valamelyik más országban élünk. Majd kijavítasz, ha valamit rosszul raktam össze.

 

-Önként jelentkeztél, és végezted el a katonai főiskolát

-Önként esküdtél fel a Magyar Népköztársaság, és később a Magyar Köztársaság illetve azt megtestesítő vezetők szolgálatára, akiket nevezhetünk szolgálati elöljáróknak.

-A jogállásod, és beosztásod alapján neked járó, a magyar állam által juttatott (amit a rendszernek megfelelő politikai vezetők irányítanak) kedvezményeket amit kívül álló  nem kaphatott meg, igénybe vehetted.

-Szolgáltál a HM kötelékében, majd amikor rájöttél, hogy az neked nem tetszik, átléptél a BM kötelékébe. Mindkét helyen fizetés, beosztás, biztos munkahely várt.

-Mivel hierarchikus szervezetekben dolgoztál, végrehajtottad az ország aktuális politikai-gazdasági vezetőinek akaratát, ami számodra elöljárói parancs formájában jelent meg, magyarul kiszolgáltad őket.

 

És végül, a katonai esküben van egy olyan rész hogy "elöljáróim parancsainak engedelmeskedem" ami egy egyenruhás esetében azt jelenti, hogy az ország legfelső vezetőjétől lefelé kiszolgálja azok akaratát, ami az elmúlt rendszerben az MSZMP mint állampárt politikai akaratát is jelentette. 

Tehát aki belépett, vagy belép egy állami fegyveres szervezetbe az szolgálja az aktuális politikai-gazdasági rendszert, még ha azt is gondolja, hogy ő aztán nem szolgál senkit csak magát.

 

 

 

Előzmény: navigátor50 (149200)