Én egy OBI sajátmárkás porszívót nyúzok, immár lassan 5 éve. Master/slave-es, azaz rádugsz egy szerszámot és az indítja be a porszívót (de persze lehet manuálisan is, 3 állásos a kapcsoló), sztem mindenképp ilyet vegyél. Mármint Master-Slave-est, az OBI-s porszívó nem alaptétel. Nekem ő van, illetve neki az elkődje, ennek dizájnosabb a ateteje, de kb ennyi különséget látok. A a végén linkelt videóban láthatod majd működni. De sokan dicsérik a LIDL-Parkside-os porszívót, nagyon hasonlítanak az OBI-sal egymásra.
Engem jól kiszolgál, pont olyanokat szívok el vele amit írtál, plusz kisebb csiszológépeket.
Amit viszont írtak többen is, hidd el nekik: tegyél elé porleválasztót. Ahogy bsuli is írta, nagyon hamar megtelik az ilyen porszívók zsákja. Szűrő eltömődik. Kínozza a porszívót és rontja az elszívás hatékonyságát.
Éppp linkelni akartam a "Paco féle" (ő linkelte itt asszem először évekkel ezelőtt) 10 eurós leválasztót, de megelőzőtt :D Nézd meg, érdemes. Filléres mégis hatékony megoldás.
Én egy ciklonos leválasztó mellett döntöttem. Az sincs aranyárban, de a teszkós-lavóros megodás olcsóságával nem versenyezhet, plusz én magam építettem a forgácstárolót. Odatekertem ahol már tesztelem, végén van "árlista". https://youtu.be/j4RPl-mlBq0?t=408 a nagyon finom por átmegy, de egy ilyen leválasztó kategóriákkal meghosszabbítja az időt, amikor a szűrővel kell kicsit foglalkoznod. A porszívóban akkor sem fogsz egy fél maréknál több port találni, tényleg szinte csak a nagyon finom port kell időnként kiverni/kifújni a szűrőből. Én vettem 2-3 éve egy pótszűrőt a géphez, de még mindig az eredeti, 5 éves szűrővel megy. Annyi hogy nem szabad sokáig állni hagyni, hogy "belekössön" a por. Ez a "sokáig" nekem 2-3 havonta elöjövő szűrőtisztítást jelent. A legjobb kompresszorral kifújni, de a kézi kiporolás is megteszi. Meg persze a leválaszott port is ki kell néha önteni, ha megtelik a forgácstároló akkor a ciklomnos leválasztó is "visszaszívja" a porszívóba a port.
Amíg nem volt ilyen leválasztóm, dolgoztam (vágtam pl vastagabb anyagot) mondjuk nettó 15 percet az asztali fűrésszel, és már hallottam hogy sír a porszívó motorja. Nem éri meg nem használni.