Törölt nick Creative Commons License 2019.08.20 0 0 12742

Nem kell mindenben egyetérteni. Nekem más a véleményem. Én azonban bizonyítékokkal is szolgálok, nem csak állítok:

Nyíl,

Rénszarvas tenyésztés, fogatolás, "lovaglás"

Ló háziasítása - szarvas, mint totemállat (ezt leletek tömegével tudom alátámasztani)

A ló és a harci szekér elterjedésének folyamata - harci szekeres íjászok Egyiptomban, a lótenyéstés elterjedése a Közel-keleten (Kikkuli)

Lovas-íjász szkíták megjelenése a Nagy Sztyeppén - magukkal hozzák a vasfeldolgozást a Kaukázus déli előteréből

Magyar nyelv rétegei - a lótenyésztéssel kapcsolatos szavak terjedése más népek között

...

Csak vázlatosan.

 

Belinkeltem a részletes vonatkozó tanulmányokat is, csak el kellene olvasni.

 

Itt most kevés az, hogy minden alátámasztás nélkül állítunk valamit. Többet várok. Végig kellene menni az általam vázolt történelmi eseményeken, régészeti bizonyítékokon és egyenként kifejteni a saját álláspontot.

 

Persze nincs finnugor nép, de van finnugor nyelvcsalád, ahogy van szláv, latin, indo-európai/indo-germán nyelvcsalád is. Azonban ez messze vezet. Egy viszont tény: mi magyarul beszélünk és ez a nyelv apáról-fiúra, nemzedékről-nemzedékre száll folyamatosan. Egy közösség egyik napról a másikra (hacsak meg nem szűnik, szét nem verik, szét nem szórják) nem változtatja meg a nyelvét. Ez a nyelv nem is egyszerű. Valahol ennek mentén kellene haladni.

Egyedülálló nyelv, a közvetlen környezetünkben senki sem beszél még csak hasonlót sem (areális nyelvek). Pedig hát tudjuk, hogy hosszú ideig az írásunk latin nyelvű volt, volt itt török, tatár, sváb, szerb, szlovák stb. betelepülés... Buda - Pest lakossága németül beszélt...

 

Előzmény: ketni (12741)