http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151212581&t=9007484
"
A műanyag palackok anyagminőségének jelölése:

Egytől hétig terjedő számok a polimertípusokat jelölik, amiket a műanyag újrahasználhatóságát jelző háromszögben, többnyire a palack alján található.
1 - PET/PETE – Polietilén-tereftalát
A gyártók óvnak minket az ilyen típusú PET palack többszöri használatától, mert az igénybevételtől apró repedések keletkeznek a műanyagon, amiből a káros anyagok az élelmiszerbe szivároghatnak.
2 - HDPE – Nagysűrűségű polietilén
Biztonságos műanyagként van számon tartva.
3 - V vagy PVC – Polivinilklorid
Egészségre rendkívül káros műanyagfajta.
4 - LDPE – Kissűrűségű polietilén
Biztonságos műanyagként van számon tartva.
5 - PP – Polipropilén
Biztonságos műanyagként van számon tartva.
6 - PS – Polisztirol
Veszélyes műanyag típus, mert sztirolt bocsát az ételbe, italba.
7 - BPA- Biszfenol-A”
Ide vannak sorolva minden más olyan műanyagok, amelyek nem sorolhatók az előbbi kategóriákba, illetve az 1-6-ig jelölésű műanyagok valamilyen keveréke.
Összegezve a 2-es, 4-es és 5-ös számmal jelölt anyagminőségű palackokat kell használni.
A jeges palackok cefrébe rakása előtt nem árt citromsav-víz oldattal (1:10) fertőtleníteni.
Az erjedési folyamat lassúbb lesz (2-3 hét), de a gyümölcs aromaanyagai megmaradnak. Az erjedés során kevés mellékreakció zajlik le, így kevesebb a kozmaolaj, és észter képződik, tehát az alkoholkihozatal is jobb lesz.
"