Evocáf Creative Commons License 2019.06.09 0 0 30706

***>>"Azért nincs haladás, mert telelököd a topikot a linkjeid sokaságával."<<
Nem.
Azért nincs haladás, mert blablaevocáf nem érti meg, hogy egy működésképtelen hibás hipotézis dédelget, azt keresi veszettül a biokémiai folyamatokban és figyelmen kívül hagyja a tudományos kutatás által felismert valóban létező és működő folyamatok hatását.

"Ebben a mondatban nagyon sok hiba van, de most nem elemezném..." (Harmath Szonja)
Ezúttal csak pár pontosítás ehhez:
- Egyáltalán nem hagyja figyelmen kívül a tudományos kutatás által felismert valóban létező és működő folyamatok hatását, olyannyira, hogy arra alapozza érvrendszerét.
- Azért nincs haladás, mert blablaevomar nem érti meg, hogy a dédelgetett hipotézis valójában evolúciós követelmény lenne, ám ez a valóban létező és működő folyamatok hatása miatt működésképtelen, hibás.

***Erre eklatáns példa a másik tele-floodolt témában az a követelőzése, hogy ismertessem "A "GERINC" génjei hogyan jöttek létre valami gerinc nélküli lényben?" Aki ilyen ostobaságot még kérdésként is leír, az semmit sem ért a biológiából.

Aki még a kérdést sem érti, valójában az nem ért semmit a biológiából.

***Kezdve azzal, hogy nincsenek "gerinc génjei". A gerinc, mint anatómiai részegység az embrionális egyedfejlődés több hetes-hónapos FOLYAMATÁBAN alakul ki több tucatnyi vagy száznyi gén folyamatos együttműködése nyomán. Nincs külön génje a gerincnek! És ha összehasonlítjuk a fejgerinchúrosok embrionális egyedfejlődését valamelyik primitívebb gerincesével, azt kell megállapítanunk, hogy a gerinchúrosok rugalmas pálcáját szinte teljesen ugyanaz a génkomplex alakítja ki (kisebb-nagyobb szekvencia eltérésekkel), amely génkomplex a gerincesekben gerincet fejleszt. És ha még tovább megyünk vissza a törzsfejlődésben, akkor azt látjuk, hogy a gerincet fejlesztő száznyi gén többsége még az előgerinchúrosok lárváiban is ott van, és nem gerincet fejlesztenek még, hanem az ideiglenes gerinchúrt növesztik amellett, hogy a testfelépítés számos más pontján is működnek.

Nem lett volna szükség erre a kis kiselőadásra, ha emlékeztél volna például erre a múltkori kis szövegrészre (mely a "régi régi linkek sokaságának" egyikében van):
"(...) A mai gerincesekben megvan mind a gerinchúr-, mind a csigolyaképződés genetikai programja, s ez (is) elképesztően bonyolult szabályozás útján fejlődik... De ebből sajnos még nem lehet visszakövetkeztetni arra, hogy a régmúltban hogyan jöhetett létre a csigolyák csontos és porcos elemeinek genetikai programja, a csontsejtek és porcsejtek genetikai programja, a csigolyák alakjának genetikai programja, stb. Annyi édeskevés, hogy ez "genetikai alapon jött létre", meg hogy "a különböző mutációk konszolidálódásának az eredménye" (...)"

***És akkor meg is válaszoltuk, hogy hogyan lesz gerince egy gerinc nélküli lénynek: nem úgy, hogy "gerinc gének" pukkannak ki a semmiből varázsütésre, hanem úgy, hogy a meglévő génkomplex egyedi génjei és az egyedfejlődés során köztük megvalósuló kapcsolatok rendszere megváltozik. (Persze duplikációs mutációval ebbe a rendszerbe beépülhetnek - és be is épültek - plusz gének, de nem ezek határozták meg magát a változást.)

"Goethe azt mondaná erről a gerincről, hogy ama szervek közé tartozik, melyeket a természet nem koldult össze máshonnan, hanem öröktől fogva mesterkedett rajtuk." (Pongrácz Sándor)
"Soroljam a törzsfejlődés során csak a gerinceseknél kialakuló addig nem létező szerveket? Van belőlük bőven. Szerinted csak úgy lettek és elterjedtek?" (primavis)

Jelen esetben mindenekelőtt azon "több tucatnyi vagy száznyi gén" bázissorrendjének összeszerelési módszerét, FOLYAMATÁT kellene ecsetelni, melyek majd együttműködve a "gerinc, mint anatómiai részegység" genetikai programját adják eredményül.
Mottók:
"a gének ... a gépezetet még működésének megkezdése előtt beprogramozzák." (Dawkins)
"És akkor meg is válaszoltuk, hogy hogyan lesz gerince egy gerinc nélküli lénynek" (Elminster Aumar)

Előzmény: Elminster Aumar (30703)