windproof Creative Commons License 2019.05.09 0 0 11141

azért nem is örök életű ipari tömegcikkre.”

 

Mi akadálya van annak, hogy egy olcsó, automata Seiko5-ös sokáig éljen? (a megfelelő karbantartások mellett természetesen). A 7s szerkezet bizonyára nem az óra ipar legkifinomultabb cucca, de állítólag sokat bír, és jól javítható (az enyém még csak 5 éves, de a netes fórumok alapján azért vannak bőven szép kort megélt darabok). Van egy normális acél tokja, ok, a fém szij nem a legminőségibb, de üreges szemekkel evtizedekkel ezelőtt is csináltak szijat, és még sok van belőlük, hardlex üvegük van, ami biztos nem rosszabb, mint az ezer évig használt üveg vagy plexi cuccok. 

 

Ha benézek az orosz órás topicba, akkor azt látom, hogy rengeteg ennél sokkal kevésbé jó komponensekből összerakott órájuk él és virul CCCP gyártással, ami nem ma volt. 

 

Szerintem -és persze lehet, hogy tévedek-, ezeket az órákat kb ugyanaz fenyegeti, ami a legtöbb “olcsó“ műszaki cikket, hogy egy 50-100 ezres (van amit akcióban már 30-35-ért megkapni) Seikora kevesen költenek 25 ezret karbantartásra (ha jól emlékszem ennyi az ára, de idén kell először keresnem szerelőt az enyémhez), így aztán inkább az elhanyagoltságba halnak bele, nem abba, hogy olcsó, ipari, tömeg cikknek lettek tervezve. 

Előzmény: APT (11135)