Never Man Creative Commons License 2019.05.07 -1 2 14456

A vasárnap esti gépen voltam Debrecenből 3 gyerekkel meg az anyjukkal aki az én gyerekem, de az egy óra késés meg sem kottyant, majd ha kottyan akkor a British Airways-el utazok ötvenezerért per fő. Tudom, hogy utasjogok meg blablabla, de 10k HUF-ba ez fér bele, esetleg szorgos tiltakozással ki lehet harcolni, hogy 20k HUF legyen és késés nélkül ... ezt talán majd jövőre.

 

Éjszakai benyomásként a város olyan mint egy katonai támaszpont az 1800-as évek végéről, de nekem bejön.

Természetesen gyalog közlekedek Hamrunból ide-oda, Valletta vagy Sliema nem távolság. Úgy tűnik csövezni azt lehet, viszont közvécékben elszomoritó a helyzet mert egyet sem találtam egy többórás gyaloglás során. Ugyanigy a szeméttárolók is hiánycikk, európai módra oda akartam helyezni a sörösdobozokat, de sehol nem találtam, még a Lidl előtt sem, ezért kb egy kilométernyi keresés után egy amugy is kirakott szeméthalomba helyeztem el. Azt látom, hogy a szemetet itt kirakják zacskóban a ház elé.  A baloldali közlekedéssel vigyáznom kell, és bár vezettem az UK-ban kb ezer mérföldet gond nélkül, de gyalogosként sosem ismerem ki magamat, hogy merről mi jön, figyelni kell jobban.

 

Jó volt a kikötőben az ingyen wifi, annyit kérdezett tőlem, hogy hány éves vagyok  és fiú vagy lány - mindkettőre még emlékeztem. Igazi szellemi sport fejből közlekedni bememorizált térkép alapján és tájékozódási pontokat megjegyezve. Vigyázni kell mert a házak közül nem lehet kilátni, nagyon el lehet tévedni, egy kicsit sikerült is de korrigáltam.

 

  A viznyomás normális mértékét valami kulturális szokás tilthatja akárcsak Görögországban, de én mindennel megvagyok, szükség esetén palackozott vizzel is tudok fürdeni. Az ivóvizről még sok jót nem hallottam, de én megvagyok vele, ittam jobbat is de pár hét az nem idő az életünkből. Még azt kéne majd kitalálni, hogy hogyan jutok vissza, persze el tudnék én itt lenni 1-2 évig is, szerintem munka is akadna.  Szél az volt tegnap jócskán, remélem a héten kicsit melegebb lesz, fázós vagyok, 30 foknál kezdődik a komfortérzetem de annyi nem lesz.

 

Gyertek Máltára ! :-)

 

Előzmény: Never Man (14418)