Csempa Creative Commons License 2019.03.18 0 0 198590

"[...] Mindenképpen a vádli rövidülését teszem okozójává, szerintem emiatt veszi át a szerepet az első pici izomzat, mely nem bír el a feladattal. persze ezek mind csak tapasztalások, gondolatok, tudományos háttér nélkül. "

A vádli rövidülése (nyújtás hiánya) vagy a vádli nagyobb mértékű erősödése (muscle imbalance kialakulása) okozhatja az általam olvasottak szerint. Én is átéltem 4 évvel ez előtt, 3 hónap volt a kilábalása. A lényeg, hogy folyamatosan nagy terhelést kap a m.tibialis anterior, aminek következtében a tapadási pontján (sípcsont, csonthártya) gyulladás alakul ki. Van egy egyszerű gyakorlat, ami nekem bevált, és amikor hanyagolom, akkor fokozatosan kezd nálam is visszatérni a probléma, de eddig még mindig sukerült időben megállítanom a gyakorlat újra alkalmazásával (minden futás után 50-60 másodperc, fokozatosan egyre jobba nyújtva ez alatt) :

Próbálkoztam az m.ta. erősítésével gumiszalag meg 5 literes víztartály segítségével is, de nem volt ennyire hatékony nálam. EZ még a combizmok nyújtását is megoldja részlegesen.

Előzmény: gurtnis (198589)