Lucilius Creative Commons License 2019.03.15 0 1 366

a jelenlegi feltetelek mellett kitudod hasznalni. Ugyanakkor 2-4-6M forintot nem igazan eri meg parkoltatni oep-ben, hirtelen csak ket kiveteles esetet tudnek mondani amikor megerheti:

 

1) ha vissza tudsz igenyelni szja-t, akkor megerheti 3M tartani oep-ben - mert 2eves lekotes eseten 10% szja-t vissza tudsz igenyelni (max 150 ezret per ev).

 

Elso evben lekotsz 1.5M-ot ket evre, adobevallas utan bejon a 150 ezer szja

Masodik evben lekotod a masik 1.5M-ot ket evre, adobevallas utan bejon a 150 ezer szja

Harmadik evben az elso evi lekotes felszabadul, ujra lekotod es igy tovabb...

 

2) ha gyereket vartok, akkor erdemes ugyesen feltuningolni az oep-eket. Miota egybeolvadtak az onsegelyezokkel, penztartol fuggoen 1-2M-ot kitudsz venni szules utan. Ha tobb penztarban van szetteritve, illetve ferj-felesegnek kulon penztarja van, akkor eleg sok szjat vissza tudtok igenyleni panztar feltoltes kozben.

 

Ahogy latod, csak akkor eri meg ha van visszaigenyelheto szja. Jellemzoen van mukodesi koltseguk ami le-le csipeget a befizetesekbol es a penztarakat az OBA sem vedi. Ha becsodol egy penztar, futhatsz a penzed utan. Szoval lehet es erdemes velul szamolni, de hosszutavon ott parkoltatni milliokat rizikos. Raadasul minimalis nyereseget hoznak maguktol, az elmult evekben szo szerint fillereket. Csak az szja visszaterites miatt buli az egesz.

Előzmény: lozsaa (364)