Törölt nick Creative Commons License 2019.03.06 0 0 814

Hibás termék a gázóra is

2014.08.20. IGe

 

Membrános gázmérő G6, 250 mm-es kötéstávolsággal, bruttó 28.258Ft. Kapható; http://meromuszer.revolshop.hu, ami a legdrágább gázóra jelenleg a felsorolt 4 típust tartalmazó készletben. A legolcsóbb G4-es bruttó 16.510Ft. Tehát körülbelül a Tigáz szokásos kiszámlázása egy gázfogyasztó hely elzárásért és visszakötéséért (ledugózás és dugó kiszedése) két darab vadiúj gázórát lehet vásárolni. Az is fura, hogy az órák gyárilag hitelesített "mérőműszerként" kerülnek eladásra. Szerintem itt ugyan akkora katyvasz van sokak fejében, hogy mi a mérőműszer és mi nem az, mint Egely Györgynek az úgynevezett vitalitásmérőjével kapcsolatosan. Ami a valóságban  csak a körülötte lévő levegő mozgásának irányát és intenzitását méri. Nem más mint egy 72 ágú szélforgó.  Tehát nem nevezhető gázmérő mérőműszernek semmi olyasmi tárgy, ami adott esetben, egy mágnest az oldalához elhelyezve, gázmennyiség helyett mágneses erőtér változást mér. Punktum.

 

Az Ügyben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz és a Gazdasági Versenyhivatalhoz fogok fordulni, mert gázóra egy 15-30 eFt közötti árazású hibás termék, amelyet kereskedelmi forgalomban is lehet kapni. Kérni fogom a hibás termékek forgalmazásának és használatának a betiltását. Tehát nem hiteles, hanem egy hibás mérőeszköz, mert a mágnesezhetőséget kötelezően ki kell küszöbölnie a gyártóknak. Nem mágnesezhető anyagok használatával, vagy nagyobb védőtávolságokkal.

 

Igen, ilyen egyszerű a Tigáz és más szélhámos maffiacégek leoboáztatása, lemónikaluinszkiztatása, ha gondolkoztok egy kicsit és nem a hülye tanácsokat adó ügyvédek és hökömcirkuszi bíróságok hipnózisában éltek.

 

Kérlek osszátok meg ezerrel minél több helyen ezen naplóbejegyzésemet, mert ez lehet az egyik achilles pontja a sok zaklatásnak ellenetek, ami által egyszer és mindenkorra meg lehet szüntetni. Sőt a régi lezártnak tekintett esetek többségében kártérítést lehet követelni.

 

forrás