[fidelio] mindegy Creative Commons License 2019.03.01 0 0 2014

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik koncertje a Kodály Filharmonikusok által már ilyen célra használt régi Ferihegy 1-es terminál utascsarnokában lesz április 12-án este. Közel 400 hallgató fér be.

A ragyogó, A Négy Elem című, műsor INNEN, de rögtön kiemelem, hogy a szólista Baráti Kristóf lesz Vivaldi A Négy Évszak című hegedűversenyeiben.

Már többször hallottam tőle, teremben és szabadban is, csodás a megfogalmazása.

Jegyvétel és másoknak ajánlás közben akadtam rá egy több mint húszéves felvételre, amelyben a Budapesti Vonósok adják elő  koncertmesterük, Bánfalvi Béla szólójával, és ezt a felvételt a tubusba való feltöltés (2011. január 30.) óta közel 196 milliószor (!) nyitották meg, és remélhetőleg meg is hallgatták.

https://www.youtube.com/watch?v=GRxofEmo3HA

 

 

Bánfalvi Béla egyébként éppen tegnap volt 65 éves. Még sok-sok boldog születésnapot!

A BV után Bánfalvi Béla megalapította az - azóta sajnos leállt - Új Magyar Kamarazenekart, és nem véletlenül játszották éppen A Négy Évszakot is a több mint hét évvel ezelőtti Nádor termi bemutatkozó koncertjükön; a szólista Baráti Kristóf volt.

 

A mű köztudottan a zeneirodalom egyik legnépszerűbb műve, és talán ezért is választották Budapest legszebb szállodájának nevéül a belvárosi Széchenyi téren. Bizonyára óriási sikere lesz a fenti koncertnek Kristóffal is.