Némedi László __ Creative Commons License 2019.02.25 0 0 104855

a kérdés nem UK only volt, hanem EU szintű, ezért válaszoltam úgy (bár pont az NI-t megemlítettem, de pl a németeknél a munkaügyi rendszereket használják, UK használja az NI-t, régebben a beutazásnál véletlenszerűen végzett survey-t, és a munkaügyi infókat, az EU (Eurostat) inkább a munkaügyi rendszerekből próbál kiindulni). A SEEMIG volt az egyik legnagyobb és legjobb becslés eddig, már készül a SEEMIG 2, de az még egy év, amíg adat lesz.

A KSHnak volt egyszer becslése, ahol az otthon maradottaktól kérdezték a kintlevőket, persze, ha a család mozdult ki, ez nem sokat ért. A NAVnak és a lakcímnyilvántartásnak is vannak adatai, mivel elméletileg be kell jelentened a kimenetelt, de a Bristol facebook csoportnál sűrűn olvasom, hogy az NAV büntetgeti őket, és csak ekkor próbálják egyesek bejelenti a kintlétet.

Egyébként azt tudtad, hogy elméletileg lejelentheted a kinti címedet, és így kaphatsz lakcímkártyát (azt hiszem, ez kötelező lenne, vagy mi).

 

A másik szépség, hogy az EUs gyerekeknek nem kell diákig, de a magyaroknak igen, de hát a kint élő magyaroknak ez nincs, emiatt nem jár a diák kedv?

Előzmény: seci (104814)