0n3globe Creative Commons License 2019.02.20 0 0 642

 A nahicseváni vízumfelvételről nem tudok sajnos semmit, de ha változik a helyzet a héten, akkor jelzem. Első hallásra elég meredeknek tűnik a gondolat.

 

A transznyistriai rubel vicc volt, van valamennyim, de megtartom magamnak szép emlékként, gondolhatod nem marad véletlenül párszászezer forintnyi. Te mit csinálnál vele? Jó befektetés, stabil valuta? :)

 

W.L nick, aki ezt a topicot nyitotta szimpatikus hozzászólásokat tett az amúgy nem túl népszerű Bangladesh topicban, talán azt is ő nyitotta Csak ennyi. Tisztázás végett: amire én gondolok Indiai és a népirtásukról híres Burma között van, de gondolom hallottad ezt már.

 

Persze Abháziába és Karabah-ba is simán bemegy sok utazó, talán bankautómatából is tud leszedni pénzt az ember, bár lehet utána tiltja a bank a kártyát, de a mellette lévő ország pénzét valószínűleg váltják, Karabah-ban talán nincs is külön valuta. Mondjuk a vízum nekem még ködös. Egy abház vízumot beadtam nemrég azzal az igénnyel, hogy másnap szeretnék belépni, visszadobták, persze ott állt, hogy egy hét, de amúgy olcsó és egyszerűnek tűnt. Viszont több emberrel dumáltam az elmúlt hetekben, aki ott született és szerintük para... olyat is mondott intelligens újságíró Batumiban, hogy problémám lesz utána a georgiai hatóságoknál.

 

De maradjunk a topicnál, a kérdésem irányodba Karabah Yerevan felől. Visa? Lové? De ami az igazi kérdés, oké, bemész, de mire kell figyelni utána. A linkelt blogger esete elgondolkoztató. Ha jól rakom össze és jól értem 10 éve bement Karabak-ba, majd 3 évvel ezelőtt egy másik állam polgáraként visszament Azerba (lévén volt 3 útlevele), onnét Fehéroroszországba, ahonnét deportálták Azerbajdzsanba vissza és 8 évet kapott, mert meglátogatta Karabah-ot. Ez kemény kis eset első  olvasásra. Bizonyára tudod, hogy az azeri vízum kitöltötésekor rákérdeznek jártál-e Karabah-ban, mert ez bűncselekmény Azerbajdzsanban.

 

Az azeri vízum a legkönnyebb visaként van emlegetve a neten. 3 napot írtak, de pénteken beadva csütörtöki belépést egedélyeztek, a pénz nem volt emlékezetes mennyiségű, egy 1 mega alatt jpg foto kell hozzá az útlevélről, és talán egy szállás címe, bookingból alapból megvan.

 

 

 

 

Előzmény: csep8888 (641)