Diofa Szelleme Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104608

Tökre nem értem mit birsz ennyi év után ennyit szenvedni meg fillérezni. Valamit nagyon rosszul csinálsz. Semmi baj, csak jól szórakozom.

1-2 havonta nyaralok kb. 1500 fontért és simán belefér. Gondolom ezt teszi a tehetség meg hogy úgy általában nem itt baccuk a rezet hanem dolgozunk. :-) Amikor adót emelegetsz. 0 gyerek van a családban = 0 benefit, 0 támogatás. Férj és fiam megállás nélkül dolgozak és adóznak (mások kedvéért mert mi NHS-hez csak akkor megyünk ha végképp meguntuk az életünk, inkább egészséges kajára költünk) I short: sokkal többet teszünk le mint amit kapunk és igy megy már 12 éve. Belőled szimplán az irigység lázad. Haza kéne költöznöd hogy kibontakozhass a világképednek megfelelően pl azt énekelve, hogy 'Hej Te bunkócska Te drága'

 

Bár mondjuk autószerelőnek is über gyenge vagy, de semmi baj, görcsölj még kicsit a száritód villanyfogyasztásán, engem ha egy évben 1-2x idetévedek csak szórakoztat a nyomorod, csak a tied meg egy-kettőé mert általában jóindulatú vagyok.

 

Többiek:

 

No deal, bad deal, maradjunk? Csak kiváncsi vagyok. Magyar hireket is ritkán olvasok de most megtettem. Nekem abból úgy tünik hogy Orbán is az EU összeomlására vagy kilépésre készül:

1. kirúgta Sorost

2 nem vagy korlátozottan engedett be emigránsokat (kereszrény sziriai kis csoport) = kégli árak fel, biztonságos ország, nem is túl zsúfolt

3. fegyvereket vesz (amin valszeg haverokkal együtt jól keresnek majd mint a Grippeneken - vagy hogy hivták anno ) de ha működnek is akkor elméletileg arra gyúr hogy legyen valami honvédelem

4. Jóban van mindekivel (tárgyalások bármerre)

 

WE: Nem akartalak megbántani csak nem értelek, később jöttünk ide mint Ti, nincs gyereketek, nincs semmi ami túlságosan vinné a pénzt.

Hogy nincs annyi tartalék hogy pár hónapot kibirjatok mig leül?

Az EU egy döglődő ló és sajnos mig döglődig igen sokba kerülhet (a UK-nek is). Az állások megszűnésének alig van bármi köze a Brexithez (az a kevés ami mégis az a bizonytalanság és a felkészületlen, szivben maradni akaró kormány aki elcseszett majd 3 évet döntésképtelenül és fejlődés nélkül - megállapodások). Ha megnézed (nem kioktatlak, csak lásd a jövőt) az EU recesszióban van, már a németek is, a franciáknál megy a balhé, a spanyolok ma bukták el a költségvetést és kormányváltás lesz - esik szét az egész. Lásd a lényeget: a no deal egy kockázat - igy van - de rövid ideig. Te is, mi is (nagyképű lesz) tehetségünk folytán túléltük a 2007 környékét (mi akkor jöttünk ide). Ti is túl fogjátok. Viszont az EU-ban maradás azt jelenti hogy nincs esély. Mivel őket is pénzelni kell, mig a szabályozásaikat elfogadni, lefelé fogunk menni. =kevesebb munkahely, szarabb élet, pont ahogy otthon is történt anno. Ezt jelenti a recesszió.

 

Ha megnézed jönnek itt Nissan-nal (munkahelyek elvesztése) de könyörgöm a Nissan nem az EU-ba ment hanem a távoli ázsiába. Jöttek a Ford-al, a Ford 2013 óta a törökökhöz megy mert az EU hülyesége miatt befogadott és ott tartott egy csomó migránst, de a törökök szóltak hogy talán munkát kéne adni nekik és btw olcsó munkaerő. A Dyson szintén a távoli (feljövő) ázsiába mentette ki a pénzt. Semmi köze a Brexithez viszont igen sok köze van a döglődő unióhoz.

 

Kapd össze magad, üljetek rá a pénzre, az asszonynak vegyél pár smukkot aranyból (9 karát felett), annak az értéke folyamatosan felfelé megy, ha gáz van segithet túlélni pár hónapot, stb.

 

Irom csak azért mert rosszul éreztem magam, régi haver vagy, nem akartalak bántani csak szar látni hogy ennyire pánikoltok és ha gondolkodnátok nem kéne.

 

 

Előzmény: cam aro (104544)