-prokee- Creative Commons License 2019.02.05 0 4 40339

mantecről azt érdemes tudni, hogy nála nincs kompromisszum. Ha a gyártó zöld flakonos olajat ajánlana, ő nem töltene bele sem türkiz, sem banánszínű csomagolásút, csak és kizárólag #00FF00 RGB-kódú flakonból, esetleg megengedően kannából, ha azt a gyártó nem zárta ki kategorikusan.

 

Azt, hogy amúgy az adott termék milyen műszaki paraméterekkel rendelkezik, semmilyen módon nem veszi számításba.

 

Ezért ha egy adott olaj felhasználhatóságáról kérdezed, nem ő a legmegfelelőbb ember, aki tanácsot adhat. Kivéve persze, ha azt akarod hallani, hogy teljes vertikumú olajcég gyári minősítéssel rendelkező terméke, mert azt ő tudja a legdörgősebb hangon leírni, ezt el kell ismernem.

 

Mindazonáltal érdemes tudni, hogy komoly meglepetésként érte, amikor megtudta, hogy sem a Ford, sem a Fiat, sem az Opel/GM nem minősít olajat, csak ajánlásokat ad egyes műszaki-tartalmi paraméterekre, és azok betartását az olajgyártóra bízza.

 

Ezen kívül, ahogy láthatod, meggyőződése, hogy egy adott olaj a gyári minősítés határidejének lejártával egyszer csak nem lesz megfelelő ugyanabba a motorba, amibe addig még szerinte is használható volt.

 

Hát ezek fényében kezeld azt, amit mantec topiktárs a maga nyers modorában idefórumozik :)

Előzmény: Törölt nick (40310)