heted7 Creative Commons License 2019.01.20 -4 12 177816

Ami most jön, az privát véleményem, nem biztos, hogy mindenki osztja itt.

 

Röviden: igen, jobb lehet nyomásfokozó nélkül, de sokat kell küzdeni érte.

 

Bővebben:

 

Az, hogy mi a finom, szubjektív. Van aki Big Mac menüt eszik a szülinapján, mert az a kedvence, másoknak az egy Michelin csillag még kevés. Tulajdonképpen valószínű boldogabb az első kategória, hiszen könnyebben, olcsóbban és valószínűleg gyakrabban jut számára kedves koszthoz. Neo, itt van a kék és a piros tabletta, válassz...

 

Saját példámat hadd meséljem el, hogy tudd, mi várhat rád. Én évekig boldog voltam a Szarvasi Eszpresszó nevű gépemmel, aminek a főztjét ma egyszerűen képtelen vagyok meginni. Akkoriban imádtam. Elromlott, akkor vettem a Poemiat, mert nem volt drága, és ígéretesebbnek tűnt. Az is volt. Csakhogy képtelen voltam rajta bármi értékelhetőt főzni. Ez is relatív persze, sok ezren, talán millióan használják boldogan az ilyesmi gépeket.

 

Mindegy, én nem szerettem amit vele főztem, és kétségbeesésembe ehhez a fórumhoz fordultam.

 

Itt azt mondták, vegyek egy rendes darálót, ami legalább annyiba került, mint a gépem. Nem sok kedvem volt hozzá, de végül is beadtam a derekam. Egy fórumtárs segített, kidobtuk a nyomásfokozót a karból. Vadi új gépet szétbarmolni! Ez is fájt. Megvettem az Auchanban kapható legdrágább kávét, pedig jó nagy volt a választék. A srác megkóstolta, és kb. kidobta a kukába. 9000 Ft volt a kiló! Fájt a szívem, gondolhatod. Tanulópénz, így látom utólag. Jó fej volt, adott egy zacsival valami sokkal olcsóbból. Kétségkívül százszor jobb volt.

 

Frusztráló hetek, hónapok következtek. Néha sikerült a kávé, és akkor tényleg jó volt, de gyakran nem. Sokat kellett gyakorolni. Végül vettem használtan egy másik kávéfőzőt (a Poemia árának feléért, harmadáért), a Poemiat meg elajándékoztam családon belül. Vettem hozzá egy tampert: egy fórumtárs nem túl sok pénzért csodás kis tampert esztergált nekem. Kipróbáltam pár kávéfélét, és egynél egyelőre megállapodtam.

Azóta nem tudom meginni az ismerősöknél otthon főtt kávék nagyját és nem ízlik a kávézók, éttermek kávéjának nagy része. Neves kávézó láncok kávéi sem. Mondjuk azért megiszom, ha úgy alakul és kell a koffein. Ja igen, sosem rakok sehol bele tejet vagy cukrot. Az íze érdekel. Cserébe, ha néhol jó kávét tudok inni, az igazi ünnepnap. (Ha célirányosan keres az ember, akad azért sok jó hely, és szerencsére egyre több.) Otthon persze ez gyakori :)

 

Ráadásul én sehol nem vagyok a fórumtagok többségéhez képest. Se a gépem, se a tudásom, és talán a kávék sem, amiket veszek. Még :) Olvasgass vissza, látni fogod, miről beszélek.

 

Összefoglalva: ha elégedett vagy azzal, amit iszol, akkor idd! Komolyan. Ha mást, mondjuk sokak szerint jobbat akarsz, akkor vért, verítéket és könnyeket ígérhetek. Na jó, nem ilyen rossz a helyzet, de fog némi pénzedbe és idődbe kerülni. Cserébe nem csak sokkal jobb italokat kapsz, hanem egy hobbit is. Ha ráérsz, remek dolog. Én nem bántam meg. Ha nem érsz rá, vegyél egy jó automatát :)

Nos, Neo, melyik kapszulát választod?

Előzmény: valakihundai (177812)