sarli Creative Commons License 2019.01.19 0 4 36346

Boszniában Jajca környékét ajánlom tranzitszállásnak. Ez Győrtől kb 550 km-re van és innen Mostar felé (szintén érdemes megállni) már csak kb 400 km marad a következő napra Petrovácig.  Jajce-ban a Youth Hostelben viszonylag olcsón megszállhattok. (euróval lehet fizetni) Lásd itt:

1. Jajce Youth Hostel

 

2. Booking

 

A szállás mellett van egy Bingo áruház (kb. bosnyák tesco), ott olcsón bevásárolhattok (kártyával lehet fizetni) Érdemes Jajce belvárosát és a híres vízesést megnézni.

 

Boszniában nem érdemes ATM-ből pénzt levenni, sokkal jobb, ha kis címletű (ötös, tízes) papír eurót visztek, mert szinte mindenhol elfogadják, beváltják a hivatalos árfolyamon, de  bosnyák márkában adnak vissza, amit eltankolhatsz, vagy elkávézhatsz útközben. Az utak jók, a táj szép, szóval útközben is van mit nézegetni. :) Ha a horvát - bosnyák határon átmész Gradiska-nál, akkor érdemes a Banja Luka felé vezető bosnyák autópályára is rámenni (forgalom kicsi, kb 40 km, 2 euró) Boszniában az üzemanyag is olcsóbb, mint mondjuk Horvátországban, vagy Montenegróban

 

Az ajánlott útvonal:

 

Előzmény: Atti128 (36338)