[fidelio] mindegy Creative Commons License 2019.01.17 0 0 79

A közvetlen előzményként olvasható díj (Arany hangvilla - 2018), és a korábbi Opus Klassik Awards - 2018 után egy fokozottan értékes elismerést kapott a Myrios kiadónál megjelent Es war einmal... (Volt egyszer egy...) című felvétel az International Classical Music Awards, azaz az ICMA alábbi díjazottjai között a Kamarazenei kategóriában.

.

A 2015 végén felvett, és 2018 elején megjelent lemezről e témában már többször volt szó: kritikák, az említetten kívüli elismerések, így csak a lényeg: a Schumann- és Jörg Widmann-műveket tartalmazó lemezt három világklasszis és régóta együtt is játszó zenész alkotta meg kiváló hangtechnikai szakemberekkel.

 

Várjon Dénes mellett

a brácsista Tabea Zimmermann

és a klarinétos Jörg Widmann az előadók!

.

A díj különlegessége, hogy a zsüriben 17 ország szakértői voltak, így döntésükben üzleti és kereskedelmi szempontok nem játszottak szerepet. Ezzel megerősítették a korábbi döntéshozók véleményét, hogy ez a felvétel egészen kiemelkedő minőséget képvisel.

.

A díjakat május 10-én adják át Luzernben egy nagyszabású gálakoncert keretében, és azon Várjon Dénes is fellép. A zenei élet persze addig sem áll meg, és utána is folytatódik, hiszen Várjon Dénes és Tabea Zimmermann május 8-án Linzben, majd május 10-én Londonban többek között  Schumann Meseképeit adja elő, ami nekem a tárgybani lemez legjobban tetsző része, majd a Schumann Összkiadás májusi két napján mind a három felvett darabot elő fogja adni a három kiváló muzsikus (május 25-én az utóbb említettet, végül másnap a Klarinét-zongora-brácsa triót és a klarinétra és zongorára írt Fantáziadarabokat.

.

 

.

Előzmény: [fidelio] mindegy (67)