kobab Creative Commons License 2019.01.14 -1 1 340997

https://ec.europa.eu/hungary/news/20180529_seawaste_hu

 

Írd be a keresőbe pl. az elejét és akkor kiadja az egész pdf Közleményt:

 

Egyszer használatos műanyagok: A Bizottság üdvözli a tengeri hulladék csökkentésére vonatkozó új szabályokról szóló ambiciózus megállapodást Brüsszel, 2018. december 19. Európai Bizottság - Sajtóközlemény . Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa ideiglenes politikai megállapodásra jutott a Bizottság által a tengeri hulladéknak a forrásánál történő kezelésére vonatkozóan javasolt új, ambiciózus intézkedésekről, amelyek a tengerparton leggyakrabban előforduló 10 műanyag termékre, valamint az elhagyott halászeszközökre vonatkoznak. A mai megállapodás alapját a Bizottság által a világ első átfogó, műanyagokkal kapcsolatos stratégiája részeként májusban benyújtott, egyszer használatos műanyagokról szóló javaslat képezi, amelynek célja, hogy megvédje a polgárokat és a környezetet a műanyagszennyezéstől, miközben előmozdítja a növekedést és az innovációt. Az új szabályok hozzájárulnak azon szélesebb körű erőfeszítésekhez, amelyek célja, hogy Európa fenntarthatóbb, körforgásos gazdasággá váljon, ami a 2015 decemberében elfogadott, a körforgásos gazdaságra vonatkozó cselekvési tervben is tükröződik. E szabályok révén az európai vállalkozások és fogyasztók világszinten vezető szerepet fognak játszani a globális következményekkel járó problémák kezelésére szolgáló, a tengeri hulladék és az óceánok szennyezésének elkerülését célzó fenntartható alternatívák létrehozásában és alkalmazásában.

 

A lényeg az GPS hogy decemberben egy váratlan gyors egyezséggel lezárta a két EU intézmény a tárgyi sorozatot. Full demagógia amit írtál. 

 

A migráncsozás hasonló demagógia, páratlan eredményességgel zárta le az EU jelenlegi vezetése (élén Németországgal) az egyébként nagyon nehezen védhető déli határait. 

Előzmény: GPS (340977)