Katoczi Creative Commons License 2019.01.13 -2 1 177770

Ideális esetben a magas (9 bar) nyomással szemben a megfelelő finomságúra darált és tömörített kávé képez ellenállást, hogy kb fél perc alatt 30-50g ital készüljön a 15-20g őrölt kávéról. Mivel ez egy elég sokváltozós egyenlet, és az emberek jelentős része nem akar pepecselni, így otthoni alap gépekbe nyomásfokozó kerül, így a túl durvára darált kávéval is felépül a nyomás, így előre darált kávéval is iható a végeredmény. Mivel ez az eszköz megnöveli az kávé és a szűrő együttes ellenállását, így az egyébként optimális szemcseméret esetén befullad a gép. Így hiába van darálód nem tudzs igazán finom végeredményt elérni semmilyen kávéból (cserében az előre darált nem megy a lefolyóba mind).

 

Miért kell a daráló? Itt nagyon jól összefoglalta Hifis50 nevű fórumos kolléga: https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_43575-43575.html

Előzmény: anonym2k (177769)