a tömeg az tömeg Creative Commons License 2019.01.08 0 0 327

    "de a parkettaszedést, vakolatleverést, betonozást, aljzatkiegyenlítést nem tudjuk megoldani, és horror árakat láttam. "

 Ja hogy még a bontást se tudjátok megoldani, az nagyon gáz.

 Mi lesz akkor a z újszerkezetek  be ill. felépítéséve ?

 Lesz rá 10 millátok ??  Egy koszos, elhanyagolt lakást nem kell feltétlenül szétverni.

 anno  10 éve szintén vettem egy   régi  akkor  több mint 100 éves... ma meg... 1890 -ben épült, tehát   most  129 éves házban egy  lakást.... a  Nagykörút kűlső íve.

 nos akkot ir  két elgondolás volt.... szétverni mindent.... majd sok pénzért sok kínnal újra építeni.... pedig akkor nagy munka nélküliség volt.

 Aztán lépésről lépésre. Vakolat csúnya piszkos, de a festő mondta rendbe hozható. Úgy lett. némi faljavítás , glettelés csiszolás festés  és 400 eft ért szép belső falfelület lett.

 A festő mester   a falról  10 fekete zsák régi festéket kapart le. Én vittem  gurulós bőröndben a kukába. kettő zsák ment a bőröndbe.

  A már az elején megállapítottuk, hogy csúnya a tölgy parkatta, de javítható. Csiszolás és lakkozás és olyan mint az új... 80 eft akkor.

 volt némi gond a villannyal is.... akkor 4 -e n nem jöttek eleve el, egy eljött, de egy hónapig nem adott ajánlatott. Jött még kettő volt aki azzal kezdte ,hogy az egész lakást újra kell vezetékelni, Mondtam , majd eldöntöm... megbízást persze nem kapott.

 Végül egy elvállata / biztosíték tábla csere,  egy új áramkör, egy fi relé talán kétdobozcsere és ja és egy EPH igazoláskiépítéssel. 100 -as akkor.

 Ja Te a 3. ra akarsz betont felcipelni amikor még a bontásra sincs ember !!

 Nálunk a burkolat maradt, ugyan így  a vizes helyiségek padozata is. Volt némi gond a fűtéssel..... az egész szar volt konvektoros  szétégve.

 Sőt a  gázvezeték is cserére szorult.   épen a házban dolgozott valami lakatos brigád talán a korlátokat hegesztették. Modndom szaki van flexük  bontsák már el. Nem vállalták  -.... féltek a gáztól... már egy hónapja még mérő sem volt. Nos egy ismerőstől kértem egy flexet  , jött ajánlkozott 1 óra alatt a felét elbontottuk, a másik felét én újabb   1 óra alatt. azóta vagyok flex mester. aztán a központi fűtés   a kémény stb.

 Mindent megoldottunk.... igaz tartott 5 hónapig.  Volt a lakás 11 milla   / 54 nm / ráköltve 2,3, most  30 ért sem vihető.

 tehát kétféle szituáció van... az egyiok a mindent szétverő... a másik az amikor mentsük ami menthető.

 Nem ismerem a lakást, így eldönteni nem tudom, de azt látom már a bontásnál akadnak problémák.

 Mi lesz akkor a visszaépítéssel ??

 a kérdésre  :

 Mennyi a reális erre a munkára?

 

 kell készíteni egy un. bontási  költségvetést.

 

 az első tétel  sitt konténer bérlése, 2. a  töltése 3.

 az elszáálítás és lerakás, lesz konténerenként 50 ef. lesz 2 x az 100 eft.

 majd pl az 5. tétel-től vakolat leverés    pl  130 nm , sitt zsákolása  annak mozgatása ,   a parkatta felszedés mondjuk a 16. tételtől...…. szerény számítás.. mit számítás saccolás alapján a bontás jóval az 500 eft felett van. betonozás alzat ? Nagyon sok !!

 

 

  Mint írtam tegyél félre 10 millát, ha marad abból elmész nyaralni.

 Ilyen tömegű munkára  3 mondatban nem lehet ajánlatot adni.

Előzmény: Törölt nick (326)