lela6 Creative Commons License 2019.01.06 0 0 17152

Üdv mindenkinek!

Egy 20 éves Bosch Sphera porszívót szeretnék leváltani.

A problémám, hogy a shaggy szőnyegemet (és több a házban lévő szőnyeget) évente ki szoktam tisztítani egy Karcher Puzzi 100 ipari takarítógéppel, de a szőnyeg hosszú szálai tövén megül a por. Azt én egy napig szoktam porszívózni szétfésülve a szálakat, hogy a résszívó fejjel ki tudjam szívni. Erre a problémára keresnék megoldást, illetve hogy megelőzzem az év közbeni por beleülését.

Utána olvastam és ha elviszem tisztíttatni akkor henger kefés géppel porszívózzák át. Milyen gépet ajánlanátok erre? Azt gondolom a porszívóknál a kárpit/szőnyeg tisztítás a kulcsa a dolognak. Padlót sima felületet "mindegyik" tud tisztítani, ráadásul azt fel lehet söpörni, át lehet törölni/felmosni is...

 

Néztem  a Lux S115 gépet ami elektromosan forgat egy kefét a fejben és szabályozza a szívóerőt hogy a szálak ne boruljanak össze ergo ki tudja szívni közülük a port.

 

A másik amit néztem a Dyson animal pro 2 amiben a kefét a vákuum pörgeti, tehát az nem hiszem hogy annyira hatékony. Ha egy picit odanyomódik a szőnyeghez, akkor akár meg is állhat a kefe forgása, vagy csökken a forgási sebessége, illetve az itt olvasottak alapján az picit több port juttathat vissza a levegőbe, mint a zsákos változat.

 

A harmadik a Miele C3 ami ha jól olvastam akkor a Luxhoz hasonlóan szintén szabályozza  a szívóerőt, és elektromos motor forgatja a fejet.

Érdekes, hogy szőnyeg tisztításban a dyson csak C míg a miele B osztályba sorolt, ami valószínű nem mérvadó

 

Vannak ezek henger kefés szőnyegporszívók, de ezt inkább nagyobb terek, irodák, hoteleknél előnyös, nálam a lakásban ahol több tárgy is keresztezi az utamat, nem célszerű, de ahogy látom a lényege ezeknek is az elektromosan forgatott kefefejben van.

 

Az ár nem mérvadó, a legjobb szőnyegporszívót szeretném megvenni, de természetesen az egész lakásban is lenne használva (padló, kárpit az ülőalkalmatosságokon stb.) .

 

Köszönöm a segítséget!