Ka Pál Creative Commons License 2019.01.02 -1 1 7693

Szerintem meg ez az eddig bevált spórolási módszer az idén éppen nem működik.

 

Szinte mindegy, hova mész Kuala Lumpur, Bangkok, Singapur, Jakarta vagy közvetlen Denpasar, az ár lényegében ugyan az, plusz még a fapados problémák (járat kimaradás esetén mi lesz, +díj a csomagért, +idő a biztonságosabb csatlakozásért)

 

Nagyobb különbség van a hétvégi és hétközbeni ár között, mint direkt jegy és az ugrópados nagyváros-fapados kombonáció között.

 

Mondjuk Jakarta/Denpasar azonos áron van, KL néha elérhető ~160 EFt-ért is (az idén ez jó árnak számít), ehhez kis szerencsével 20-30 EFt körül párosítható Airasia, de ehhez még biztonság kedvéért visszafelé legalább egy éjszakát érdemes KL-ben tartózkodni, annak a plusz éjszkának az ára +10-20 EFt, szóval kb 20 EFt spórolható, de jóval hoszabb így a menetidő, meg + gyűrődés...

 

Balira jelenleg a 200 EFt körüli ár jónak tűnik, a jövőben lesz-e akció, azt nem tudni, de sok még az idő augusztusig. Mondjuk, ha lehet időzíteni, inkább a szeptembert választanám inkább a helyedben, akkor már a nyugati túristák szabadsága véget ért, elvileg nincs szezon, szállás is olcsóbb és/vagy jobb szállás az alacsonyabb színvonalú augusztusi árával azonos szinten lesz.

 

Menetidőben a Turkish tud jó ajánlatokat mostanában még akár Kassáról (!!) is, Emiartes/Qatar meg kétszer, viszonylag rövid repüléssel, esetenként rövid össz idővel tud kedvezőbb lenni, még ha elsőre eetleg picit drágábbnak is tűnik. Az oroszok/ukránok szoktak még az ugródeszka városokba rövid menetidőket, néha egész alacsony áras akciókkal utat ajánlani.

 

Érdemes még esetleg a népszerű üdülőhelyeket is nézni, pl. Phuket, Penang és onnan 1-2 fapados repülés.

Előzmény: Zs... (7692)