rizsa79 Creative Commons License 2018.12.30 0 0 6945

folyt. köv.

 

"ilyen életet"

Szerintem élnek emberek még ilyenebb életet is. Pl. a szomszédban él egy alkoholista, akire időnként kihívja a férjem a rendőrséget, mikor már az udvaron pofozzák egymást a barátnőjével. És hiába, mert a csaj újra meg újra visszamegy a férfihoz. Pedig ismerem a lány anyját, az egy jól szituált nő. Szerencsére mostanában ritkábban jön, mert van másik nője a pasasnak.

Nem hinném, hogy el kellene titkolnom, hogy éppen milyen problémáim vannak a házasságommal. Sőt, a múltban egy csomó félreértést okozott, hogy nem beszéltem nyíltan a problémáimról. (És igyekszem a férjem szempontjait is meghallgatni, miközben ide írok. Ez konkrétan úgy megy, hogy ilyenkor tévézik vagy bealszik mögöttem. Mikor fölébred, akkor elmesélem neki, mik jutottak eszembe, miközben ide írtam.)

Anyámról régebben írtam régi olvtársaimnak, hogy képes volt beállítani, mikor előtte fél órával beszéltük meg, hogy náthás vagyok, és lefekszem pihenni. Ma egészen el voltam kenődve, többek között az álompasira gondoltam folyamatosan, hogy miért küld olyan ellentétes jelzéseket felém. Ekkor hívott anyám, hogy jönnek hozzánk Apuval egy előszilvesztert tartani. Ez most nagyon jólesett, főleg annak tükrében, ami az apósoméknál volt karácsonykor. A gondoskodásáért nagyon hálás vagyok. De nem tagadom le, hogy a múltban néha szinte megfojtott a szeretetével.

 

Előzmény: rizsa79 (6944)