Alváskultúra (X) 2018.12.26 0 1 12997

Kedves Fórumtársak, kedves Matrackeresők,

 

megpróbáltam egyszerűen, érdekesen és informatívan összefoglalni egy cikkben a Levital matracok lényegét. Ez egy leírás a problémákról és a megoldásokról, a termékekről és azok tulajdonságairól, ha esetleg valakit érdekelne egy kis (ismerős kérdésekből álló) ízelítő:

 

"... Kemény, félkemény, enyhén lágy vagy nagyon puha? Vastag, vékony, amerikai típusú 40 cm magas? Zónázott, nem zónázott? Ha zónázott hány zónás? Legyen 5-7 vagy 9 zónás? Hason alszik vagy oldalt, netán hanyatt vagy össze vissza forgolódik? Inkább az ágy fejvégéhez fekszik közelebb vagy lejjebb az ágyon és lelógatja a lábfejét? És ha én így alszom a párom meg amúgy, akkor ezek az ergonómiai zónák hova esnek vajon? Akkor is megfelelő helyre esnek ezek a zónák, ha Júlia 158cm magas Gábor pedig 184cm? Megfelelő matracot venne a testsúlyához, ami akár 3-10 kg-ot is jojózik 2-3 éven belül? Minden matrac márka azt ígéri Önnek, hogy "ez a legjobb matrac" megoldás? Önjelölt matrac szakértők fogják elhitetni Önnel, hogy megalkották Önnek a tökéletes matracot, amiről Ön is látja már pár nap keresgélés után, hogy tucatszámra kaphatók teljesen hasonló termékek szinte minden matrac üzletben? Legyen olcsó valami hangzatos, általában nem is létező alapanyagból vagy legyen drága és még így is a franc se tudja, hogy mi van benne, nem tudni, hogy nem csak a felpolírozott márkáért fizetek-e egy vagyont? Legyen emlékezőhabos, hogy majd izzadhassunk nyáron vagy legyen normál hab, ami legalább olyan rugalmatlan, mint a magyarországi matracválaszték? ..

 

....

 

A Levital szabadalom lényege, hogy a dinamikusan belépő különböző magasságú elemek által nyújtott differenciált alátámasztás a legszélsőségesebb testsúly, testalkat, testmagasság esetén is megfelelő ergonómiát, ergonómikus alátámasztást nyújt. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ha ez így igaz, akkor minek van szükség a Levital matracokból négy van annál több típus gyártására? A kérdés természetesen helyénvaló és a válasz is kézenfekvő. Megoldottuk a különböző testsúlyok anomáliáját, kiköszörültük az ergonómiai zónák évtizedes csorbáit, megfelelő közeget teremtettünk a legkülönbözőbb alvási szokásoknak. Két dologgal azonban nem tudtunk mit kezdeni: a hozott komfortérzet és az előnyben részesített alapanyagok. A legmegfelelőbb alátámasztás és ergonómiai rendszer mellett is a különböző Vásárlók különböző kényelmi igényekkel jellennek meg a szakkereskedésekben. Aki eddig nagyon kemény felületen aludt, ő nehezen fog megszokni egy kellemesen lágy közeget és fordítva. Azon Vásárlók, akik rettegnek az emlékezőhabtól, ők szívesebben vásárolnak rugós vagy hideghab terméket. A két különböző keménységű nagy tömegsűrűségű és nagy rugalmasságő HR hab bázis alapanyagoknak, a HR hideghab komfortrétegnek, a felhasznált gélhab komfortrétegnek köszönhetően létrejövő variációkkal szinte mindenki megtalálhatja álma komfortját a Levital termékei között, hiszen egy Levital matrac:

  • dinamikus akár egy jobb minőségű táskarugós matrac
  • hangtalan, nem mint jó néhány recsegő-ropogó rugós matrac
  • nem tartalmaz fémet, állati szőrt, egészségre ártalmas alapanyagokat
  • a rugós matracokkal ellentétben azonban hajlékony, így állítható ágyrácsokkal is használható
  • lehet feszesebb a keményebb ágyakra vágyók kedvéért és
  • ugyanaz a matrac TOUCH változata lehet lágyabb is az arra vágyóknak
  • lehet HR hideghab réteggel a Sense és a Sense TOUCH termék esetében
  • de a gélfoam emlékezőhab élménye is elérhető minden Countour és Contour TOUCH matracban
  • és nem is kérdés: a Tempur minőségű mosható huzat természetesen mosható és antiallergén
  • a 10 év garancia és az akár 365 napig tartó pénz visszafizetési garancia pedig csupán egy apró figyelmesség"

 

Levital matracok cikk>>

 

További kellemes Ünnepeket kívánok!

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László