[fidelio] mindegy Creative Commons License 2018.12.19 0 0 2001

Magam is rányitottam az ajánlott albumra, és először meglepett a felvételt kinyitók óriási száma az elmúlt nem túl hosszú időhöz viszonyítva. Nem lehetett véletlen ennek a kivételesen gyönyörűséges sorozatnak az ilyen fogadtatása, hiszen a 2015 májusának elején a pécsi Kodály Teremben rögzített élő koncerten a szólista és a zenekar, Baráti Kristóf és a Bánfalvi Béla vezette és kibővített Új Magyar Kamarazenekar egészen rendkívülit produkált.

Rengeteget írtak erről, és a kiadó Brilliant Classics nagyvonalúságát dicséri, hogy a saját üzleti érdekeinek is némileg ellentmondva feltöltötte a tubusra ezt az albumot, hiszen ekkora érdeklődés nagyon ritka a komolyzenében.

.

A számok tehát: az elmúlt 615 napban 314.218 látogató, ami napi átlagban 510 megnyitás, remélve, hogy hosszabban időztek a nagyszerű felvétellel. Csak érdekességként: közel ugyanakkor tették fel Isaac Stern egyik felvételét (az A-dúr hegedűversennyel), amelyet eddig 26.234 alkalommal kerestek meg. Máshol, hosszabb időtávban találtam napi 410 megnyitást, de jóval kevesebbet is ismert, remek előadókkal. Ezek persze csak példák, lehet nézegetni, közben akár  hallgatni a különlegesen szép, magával ragadó előadást!

Előzmény: [fidelio] mindegy (2000)