[fidelio] mindegy Creative Commons License 2018.12.17 0 0 1997

Magamnak válaszolok, miután felidéztem a több mint másfél éve újból leadott Dubrovay-ősbemutatót, az akkor 70 éves remek szerző II. hegedűversenyének Baráti Kristóffal és a Kesselyák Gergely dirigálta MÁV Szimfonikus Zenekarral. A helyszín az Olasz Kultúrintézet volt 2013 októberében.

.

Örömhír, hogy 10 nap múlva, december 27-én megint hallhatjuk a varázslatos darabot, de most a Kovács János irányította Rádiózenekar lesz Baráti Kristóf partnere az idén szeptember elején rögzített stúdiófelvételen. A kétnapos felvétel második napján ott voltam, és a kész anyagot is többször meghallgathattam, és bámulatom csak növekedett, ahogy egyre jobban megismertem a művet. A pontos kezdést még nem tudom: vagy délben, vagy este, esetleg az ARS NOVA keretében a Bartók Rádióban.

 

 

Újabb sorozat jön tehát: a jelzett közvetítés, annak további meghallgatási lehetőségei a rá következő 60 napban, majd várhatóan később is hasonlóan. Mindez az újabb élő koncertig, amire 2019. július 13-ig kell várni, amikor a Szombathelyen immár 35. alkalommal megrendezendő Nemzetközi Bartók Szemináriumon kerül műsorra ez a kivételesen szép darab.

 

 

Előzmény: [fidelio] mindegy (1860)