xtctraxx Creative Commons License 2018.12.14 0 0 33643

Nem tudom mióta modellezel és hányszor kellett a homokot és a tűzállóságát a töltő zacsinak tesztelned, de nekem eddig egyszer sem. Persze legyünk elővigyázatosak, de nem kell paranoiásnak is lenni hozzá.

Ha az akku púposodik akkor az szét fogja nyomni a házat, szerintem látható lesz a deformáció. Az összes ilyen jellegű lámpában lipo akku van, a TUBE, TIP, THUMB, TINI, SGN3, SGN5, SGN7, GL10, Usignal, Geek, stb., stb. Én még sehol nem hallottam arról, hogy egy ilyen elemlámpa felgyulladt vagy felrobbant volna bárkinél is, pedig vannak már régebbi darabok is köztük. Te tudsz ilyen esetről? Ha így nézem akkor egy 18650 akkus is csőbomba, aztán nem repkednek repeszek ha rövidre zárod, "csak" felhasad az oldala. Volt szó már arról is, hogy ha a lámpában fog felrobbanni a cella akkor várhatóan kilövi az elejéről a lencsét. Még ilyenről sem hallottam.

A TUP alu teste két részből áll. Ha véletlen mégis púposodna és felgyulladna a cella akkor hamarabb fog átégni, mint szétrobbanni. Ha mégis szétjönne akkor is max kettő felé. Szerintem ez nem indok ellene.

Előzmény: ...slr... (33641)