Computerguru Creative Commons License 2018.12.11 0 0 168904

Valószínűleg szórni fognak a vélemények, vannak itt a fórumon olyan profik, akik a gyengébben összerakott gépet is úgy körbeépítik, hogy jobb lesz, mint egy profi cucc.

Én alapvetően azon az állásponton vagyok, hogy elég nekem az asztalosságot megtanulni, gépet nem akarok építeni, megveszem a jót.

Bernardo/Holzmann egy kínai márka, ugyanazon a gyártósoron készül csak más a címke rajtuk. Nem egységes a minősége, van amiben szerintem nagyon megéri az árát, van amiben nem.

Az itt is említett ADM260 kombi gyalu szerintem nagyon jó, ebben az árban nem nagyon lehet jobbat kapni. Nekem van egy oszlopos fúróm is, maximálisan meg vagyok vele elégedve, illetve egy Holzmann korongcsiszolóm, az is szuper.

De a fűrészgépük egy kalap sz*r. Még az 1 millás kategória is ipari hulladék, nekem egy új lapszabásszal gyűlt meg a bajom, vissza is küldtem. A szán vágáskor 1 centit kilengett, állandóan elállítódott, elszívása gyenge, csak a baj volt vele.

Szerintem van a hobbista Dewalt, PTS 10 és utána többször annyiért a profi Robland, Felder, Altendorf és talán Hammer is.

Ha jó árban akarsz minőségi vágásokat csinálni, de nem akarsz csillagászati összeget rászánni, akkor vegyél egy Festool merülőfűrészt és egy MFT asztalt. Azzal tudsz szélezni, táblás anyagot leszabni, derékszöget vágni, nútolni, szóval szinte mindent.

Gyalupadot építs magadnak, amit a boltban lehet kapni az vagy többszázezer forint, vagy nem elég jó.

Én kezdésnek még egy marósztalt építenék és vennék egy Triton TRA001 marógépet. Ennek nem kell lift, mert be van építve, nem drága és ipari munkára is alkalmas.

A többi ráér, ha kerestél pénzt is vele.

Előzmény: cigaro (168859)