Racilaci Creative Commons License 2018.12.10 0 4 106169

Kutya: Nem értem én, drága művészem, ezt a fene nagy felháborodást. Annak idején én egy hét alatt lehúztam vagy háromszáz órát a szííííínházban. Volt olyan hét, hogy csak tiszta fehérneműért ugrottunk haza, s már mentünk is vissza, mert az előadás az szent. Mit törődtünk holmi fáradsággal!

 

Sümeghy: Jól mondod Kutyám! Volt délelőtti mátiné, dálutáni várieté, esti főelőadás, s aztán mentünk hákniba. De meg is kértük az árát!

 

Etus (agyagozik valami retteneten, de legalább olyan rettenetes a hajpántja, majd hirtelen a kamerába fordul): Ez a műremek már legalább 600 munkaórámba került. És lehet, hogy senki ki sem fogja fizetni. Vagy ha igen, akkor én nem hagyom.

 

Julcsi (felvonja a szemöldökét): Ingyenes gyakornoki állást vállaltam az új médiaholdingnál. Remélem, azért három éven belül megkapom a járandóságomat.

 

János: 24 éve 6 hónapja 3 hete és 5 napja mentőzök. De még egyetlenegyszer sem jutott eszembe, hogy a műszakban töltött óráimat tartsam számon. Hát hogy lehet úgy életet menteni?

 

Feri: Mindig nagyon zavart, hogy adminisztratív akadályok miatt korlátok közé volt szorítva a túlórakeretem. Most végre több pénzt kereshetek, s akkor többet is lehetek a családommal.

 

Jutka: Hát azt nem hiszem, hogy többet leszel a családoddal, de azzal a kicsike kis plusszal valóban minőségibb lesz az együttlétünk. Egy pedagógiai pszichológus mondta, hogy egyébként sem az a fontos, hogy mennyi időt vagyunk a gyerekkel, hanem az, hogy az együtt töltött idő milyen értékes.

 

Lenke: Te, Öreg, ez az új szabályozás, ugye a taxisokra nem vonatkozik?

 

István: Nem tudom, édes Lenkém. Nem értem, amit ezek itt makognak. Az államtitkár pontosan, szépen elmondta, hogy miről van szó, de mindig van néhány akadékoskodó, aki miatt minden összezavarodik. Legjobb lesz, ha lassan szögre akasztom a slussskulcsot 

 

GG: Kezdődik a kápitalizmus!

 

Juli: Majd adok én neked kapitalizmust!

 

János: Eddig kedvtelésből sétáltam munkaidő után az erdőben. Most majd átminősítem hivatalos terepbejárásnak.

 

Alma: Támogatom! De csak egy feltétellel: (negédesen, csókolózósan) ha én is túlórázhatok veled.

 

 

Nincs itt semmi baj klimpírozás.

Előzmény: TD9 (106168)