BZoltan Creative Commons License 2018.12.10 0 0 67932

Egy pillanatig nem állítom, hogy minden gondolatodat amit hozzászólásba öntesz tökéletesen érteném. Sajnos egymás meg nem értése közhelyes módon akadálya megannyi eszmecserének.

 

Azt sem értem, hogy mi volt itt a verbálcsörte. Én több hozzászólás óta próbálkozom többféle módon is megtudni tőled, hogy pontosan mit is akarsz kérdezni? Mire vagy kiváncsi? Vagy ha semmire akkor mi is a te állításod?

 

Milyen adón kellene kalibráni? Rosszul fogalmazok? Vagy szerinted valamit rosszul tudok, gondolok? Mit?

 

Azt látom, hogy engem szurkálsz és keresed rajtam a fogást. Amikor pedig rámutatok, hogy én nem emlegettem soha cuccozás, nem írtam egy szóval sem generációs különbségekről, sem pedig  osztályharcról... akkor úgy teszel mintha mi sem történt  volna.

 

Azt látom, hogy megpróbálod bizonyítani, hogy én hülyeséget gondolok vagy ellentmondásos amit írok. Aztán csodálkozol amikor jelzem, hogy én nem azt gondolom amit te vélelmezel és nem abban az értelemben  írtam amit ahogy azt te csűrted-csavartad. Megpróbáltál csőbe húzni, hogy hát én biztos csont nélkül elfogadom a hülyeséget csak azért mert az organikus meg terroir. Megpróbáltál csapdát állítani, hogy akkor én biztos rühellek mindenkit aki nem úgy gondolkodik mint én. Holott mindig is mondtam, hogy erről szó sincs. 

 

Ebben mi a poén? De tényleg? Be akarod bizonyítani, hogy én egy szar alak vagyok? És ha sikerül akkor mi lesz? Neked attól jobb lesz? Vagy másnak lesz jobb?

Te, figyusz... én sokkal egyszerűbb gyerek vagyok annál mint amit te itt spekulász. Nekem van egy értékrendem, vannak meggyőződéseim. Ezek eléggé határozottak és esetenként radikálisak. Ezekről az értékekről és meggyőződésekről nem félek beszélgetni, írni és gondolkodni. Aztán van amikor meggyőznek mások van amikor meg nem.

Leírtam már sokszor... én a kisbirtokos szőlő- és bortermelők pártján állok, én az organikus és fenntartható szőlészeti, borászati modellt szívlelem, a lokális értékeket és a helyi érdekeket figyelem. Ha valakinek, valamint azt látom, hogy ezeket az értékeket, érdekeket sérti akkor kinyitom a pofámat.

 

Ennyi... ha ez valakinek nem tetszik azt nagyon sajnálom. Nem kötelező velem beszélgetni, nem kötelező engem olvasni, nem kötelező a borainkat inni. Szerencsére bőséggel vannak akik mindezekben alkalmanként mégis és vélhetőleg a te legnagyobb csodálkozásodra mégis örömüket lelik. Én nem csapok be semmit, azt adom, azt mondom, azt írom amit gondolok, csinálok és képviselek.


Engem egyébként most már, hogy ilyen sokat voltam kénytelen arról beszélni, hogy én mit gondolok elkezdett érdekelni, hogy te mit gondolsz? Nekem mik azok az értékeid amikért síkra szállsz vagy szállnál? Mi az az értékrend ami mentén te is állást foglalsz.

 

Eddig csak az jött le, hogy te egy ilyen "egyrészt - másrészt" diplomata próbálsz lenni, meg "én a jó zenét szeretem" válaszokat tolod. Ezek nekem sajnos semmit nem mondanak. Én nem tudok mit kezdeni az egyet az ultizóknak, egyet a betlizőknek talonozással. Akkor sem, ha tudom, hogy van olyan parti amiben ez a jó.

 

Szóval ilyen szép hosszú és örömtelien békés beszélgetés után engem tényleg érdekelne, hogy te magad hol vagy a kordináta rendszerben. A spektrum széles és sok dimenziós... nincs fekete-fehér felosztás, de vannak értékrendek és érdekek. Te hol állsz? Miben hiszel? Kinek és minek a pártján állsz a magyar bor ügyében?

Előzmény: bajnár (67931)